Budak-budak 90-an pasti ingat nama-nama yang bakal kami sebutkan ini, tidak kiralah sama ada penyanyi mahupun model, kemunculannya di kaca tv mampu membuat penonton cair dengan auranya.

Ini dia top 5 selebriti yang pernah mencuri hati kita suatu masa dahulu.

1. Shane West

5 Hero Hollywood 90-an Yang Dulu Mungkin Pernah Jadi Kegilaan Korang
Foto: Insider

Lakonannya dalam filem A Walk to Remember memberi kesan di hati semua penonton terutamanya golongan remaja yang suka kan filem genre romantik.
Sejak itu, Shane sering muncul di dalam drama dan filem berkaitan dengan kehidupan remaja.

2. Jesse McCartney

5 Hero Hollywood 90-an Yang Dulu Mungkin Pernah Jadi Kegilaan Korang
Foto: Bustle

Penyanyi yang punyai ‘wajah jambu’ ini pernah menjadi kegilaan gadis remaja baik di luar negara mahupun di Malaysia.

Mula melangkah masuk ke dalam industri dengan menyertai kumpulan boy band, Dream Street, tuah Jeesey lebih menyerlah apabila dirinya mula menyanyi solo untuk lagu Beautiful Soul dan merupakan pencipta lagu ‘Bleeding In Love’ nyanyian Leona Lewis.

IKLAN

Kalau korang nak tahu dia lah Justin Bieber untuk remaja 90an.

3. Chad Michael Murray

5 Hero Hollywood 90-an Yang Dulu Mungkin Pernah Jadi Kegilaan Korang
Foto: Teen Vogue

Matanya yang redup membuatkan ramai para gadis cair dengan kekacakannya. Tinggi lampai dan punyai rambut blonde cukup lengkap untuk dikategorikan sebagai lelaki idaman para gadis.

Malah namanya juga sangat terkenal di kalangan gadis remaja. Bukan sahaja peminat, malah selebriti seperti Lindsay Lohan dan Hillary Duff juga pernah bergaduh kerananya.

IKLAN

Antara filem popular yang pernah di bintanginya adalah Dawson’s Creek, Gilmore Girl, One Three Hills, A Cinderella Story dan Freaky Friday.

4. Adam Brody

5 Hero Hollywood 90-an Yang Dulu Mungkin Pernah Jadi Kegilaan Korang
Foto: Entertainment Weekly

Karakter nerdy yang sering dibawa olehnya sentiasa mencuri hati peminat. Berambut hitam, Adam mula dikenali sejak memegang watak Seth Cohen di The O.C Adam terus di beri kepercayaan untuk berlakon dalam Mr. & Mrs. Smith, Jennifer Body, Scream 4 dan banyak lagi.

IKLAN

Sama seperti Chad Michael Murray, Adam juga mula diberi kepercayaan sejak berlakon dalam drama Gilmore Girls yang ditayangkan sejak 2000 sehingga 2007.
Namun jangan terkejut, sejak meninggalkan dunia lakonan, Adam berubah wajah menjadi seorang yang berterampilan, super hot dan lari dari watak nerdynya!

5. Tom Welling

5 Hero Hollywood 90-an Yang Dulu Mungkin Pernah Jadi Kegilaan Korang
Foto: CBR

Siapa yang tidak kenal dengan wajah jejaka ini. Pernah menjadi fenomena kerana watak adiwira, Superman dalam Smallville, Tom terus memikat hati penonton selama 11 tahun dalam drama yang sama tanpa menjemukan sesiapa.

Namun komitmen terhadap drama bersiri membuatkan Tom tiada masa untuk berlakon dalam mana-mana filem kecuali Cheaper by the Dozen yang ditayangkan pada 2003.

Jadi mana satu hero favorite korang suatu masa dahulu?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI