Pengalaman 40 tahun sebagai anak seni melayakkan penyanyi, Atilia Haron, 49, menjadi pensyarah di sebuah universiti swasta tempatan.

ARTIKEL BERKAITAN: 10 Selebriti Wanita Kaki Gym, Patutlah Cantik!

40 Tahun Menabur Bakti Sebagai Anak Seni, Atilia Haron Kini Bergelar Seorang Pensyarah

Atilia, yang ditemui baru-baru ini memaklumkan dia bersyukur kerana akhirnya impian untuk menjadi ahli akademik tercapai menerusi pelantikan berkenaan.

“Perkara ini berlaku sekitar tiga bulan lepas apabila secara rasmi saya dilantik sebagai salah seorang tenaga pengajar di School of Liberal Arts and Sciences dekat Taylor University Lakeside Campus, Subang Jaya.

IKLAN

40 Tahun Menabur Bakti Sebagai Anak Seni, Atilia Haron Kini Bergelar Seorang Pensyarah

“Menerusi pelantikan ini, saya diberi tanggungjawab untuk mengajar muzik, teater serta persembahan selain yoga dan aktiviti-aktiviti lain.

“Pelantikan ini ibarat mimpi ‘gila’ yang tak pernah saya jangkakan akan menjadi kenyataan. Alhamdulillah, selain menyanyi, mengacara, berlakon, mengajar yoga, kini saya bergelar pensyarah pula,” katanya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atilia Haron (@atiliaharon)

 Atilia dalam masa yang sama memaklumkan pelantikannya dibuat berdasarkan pengalaman dalam bidang seni selain latar belakang pendidikannya yang merupakan graduan dalam jurusan pengiklanan dan ekonomi.

40 Tahun Menabur Bakti Sebagai Anak Seni, Atilia Haron Kini Bergelar Seorang Pensyarah

“Saya perlu ambil peperiksaan dan menjalani penilaian selama tempoh tiga bulan sebelum layak dianugerahkan gelaran profesor oleh universiti tersebut.

IKLAN

“Saya bersyukur kerana pengalaman empat dekad sebagai seni akhirnya melorongkan peluang untuk menjadi tenaga pengajar,” kongsinya lagi.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI