19 Produk Drugstore Paling Best Dengan Harga Berbaloi

8844

Sesetengah individu memang suka menggunakan produk drugstore kerana harganya yang murah, tapi setanding dengan produk mahal.

Masyarakat sekarang dah bijak. Buat apa nak beli produk mahal-mahal kalau ada yang lebih berbaloi tapi berkesan kan?

Jom kita tengok checklist produk drugstore yang korang boleh cari nanti..

1. Primer

Kalau ada masalah pori terbuka, boleh try produk ni. Ia boleh mengaburkan sikit pori yang besar tu. Primer ni pun boleh membuatkan mekap tahan lebih lama.

Cara penggunaan:

Face mist – Serum – MoisturizerPrimer – Foundation

2. Concealer Camouflant

Sesuai untuk korang yang ada masalah kulit berminyak. Ada banyak shade. Concealer sangat ringan.

3. Master Flush Stick

Memudahkan kerja, tak perlu bawa berus/beauty blender. Produk blusher ni juga boleh dijadikan sebagai eyeshadow dan lipstick.

4. Lash & Brow

Kalau nak kening nampak natural, boleh cari produk ni. Harganya pun murah je. Boleh juga digunakan sebagai maskara.

5. Hyper Light Liner

IKLAN

Memudahkan korang nak lukis eyeliner. Harganya lebih kurang RM30++ tapi hasilnya memang tip top!

6. Mousse Make up

Kalau sejenis yang nak cepat siap mekap boleh pakai ni. Sapu-sapu dah siap. Sesuai untuk kegunaan harian. Tapi, kurang shade.

7. Eyebrow Gel Mascara

Malas nak lukis kening? Okay sikat je dengan brow ni. Kulit wanita asia boleh pilih warna medium brown.

8. Waterproof Maskara

Senang nak apply pada bulu mata. Kalau masih sekolah, memang pilihan yang tepat sebab harganya pun murah je.

9. Maskara Big Eye

Sesuai dengan nama. Produk ni boleh membuatkan mata korang nampak galak.

10. Loose Face Powder

Tekstur sangat soft. Tapi mahal sikit eh. Dalam RM50-RM60, korang boleh google harga produk ni.

11. Face mask

Face mask ni memang best. Sejukkan dalam fridge dan pakai sebelum tidur.

12. Produk penjagaan rambut

Ada banyak jenis, antaranya syampu, conditioner dan hair mask. Memang best. Harganya pun mampu milik.

13. Make up remover

Nak cuci mekap, guna micellar cleansing water ni, best gila! Ada tiga jenis. Pilih ikut kesesuaian kulit korang.

14. Skin repair

Untuk masalah kulit kering, guna je produk ni. Boleh guna satu badan. Moisturizer muka pun boleh.

15. Deodoran

Tak ada bau. Tak melekit dan paling penting, tak hitamkan ketiak.

16. 2 In 1 Eyeshadow & Liner

Harganya murah dalam belasan ringgit saja tapi setanding dengan produk mahal.

17. Lip cream

Siapa yang berbibir kering kena guna lip balm sebelum guna krim bibir ni. Semua warna produk ni memang lawa.

18. Highlighter pen

Boleh dijadikan sebagai highlighter/eyeshadow. Ada beberapa pilih warna.

19. Scrub

Senang nak buang kulit mati pada wajah. Tapi jangan guna hari-hari sebab kulit muka ni sensitif. Guna dua kali seminggu je.

Amacam, familiar tak dengan produk-produk ni? Mesti selalu jumpa dekat drugstore kan. Ha, apa lagi pergi la cari. Hiks!

Sumber: Izzaty H. Jamal