Rambut mahkota wanita. Buat gadis yang cukup berani, apa kata cuba trend rambut 2018 yang bakal membuat gadis kelihatan jelita. Mungkin ada sebahagiannya nampak pelik tetapi buat korang yang berani, tak salahkan.

Mana tahu, diri terasa lebih bebas dengan gaya sebegini.Kalau pun anda bertudung, jangan malu untuk mencubanya. Biarlah anda bergaya di rumah, tak salah untuk tampil berani.

Kerinting

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Bukan semua rambut kerinting teruk tetapi gaya ini boleh dicuba. Tampil dengan kerinting lebih besar, anda akan tampil begitu bergaya. Bayangkan, duduk bersantai sambil bergelak ketawa dengan gaya berani ini.

Dirty Blond

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Bagi yang lebih berani, warnakan kepada dirty blond. Trend ini sudah dicuba oleh Selena Gomez hingga ke Lily Collins, semua tampil selamba namun cantik. Pastikan rambut anda panjang, beralun cantik dan gaya ini baru sesuai diwarnakan.

Big & Bouncy

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Gaya ini telah dipilih memenangi dalam satu pertunjukan fesyen. Malah ramai selebriti menyukainya. Nampak lebih “uncook”, berkilat, kelihatan glamor dan tampil begitu bergaya.

Headscarves

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

IKLAN

Mungkin nampak seperti nenek chic tetapi trend bertudung ini memang betul-betul buat gadis yang berani. Bayangkan anda berjalan melintasi orang ramai dan menjadi tumpuan mata memandang. Apa yang pasti, tudung jenis sutera ini buat anda kelihatan berbeza.

Undone Wet Look Hair

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Gaya rambut seperti kelihatan basah ini bukan baru tetapi dijangka mendapat perhatian ramai gadis pada tahun 2018. Kelihatan seperti diikat kerana teksturnya sebegitu tetapi ia bukan sebegitu. Tak salah untuk mencuba bagi yang beranikan!

Scrunchies

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Kembali ke tahun 90-an. Itu mungkin tanggapan pertama kita. Ya gaya rambut Scrunchies kembali lagi dan ucapan terima kasih harus ditujukan buat Mansur Gavriel. Gaya seperti ekor kuda ini sangat senang dan ringkas dan buat yang mencuba, yakin pada diri ok.

IKLAN

School Girl Plaits

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Zaman kecil-kecil dahulu, gaya bertocang ini wajib dibuat. Maklumlah, bila ke sekolah, semuanya mesti nampak kemas. Bertocang juga tak lama bagi yang sudah biasa. Dikatakan trend ini bakal menjadi ikutan anda kelihatan kiut.

Hairbands

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Gaya ini sering diguna pakai pada anak kecil yang belum tumbuh rambut. Maklumlah, mak-mak nak nampak anaknya perempuan, bukan lelaki. Tetapi trend hairbands ini sesuatu yang bagus untuk dicuba. Lebih senang dan ringkaskan. Ambil saja hairbands, angkat handbag, boleh bergaya penuh berani.

Silver Hair

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

IKLAN

Pastikan jika memilih warna ini, pewarnanya halal ya dan boleh dibuat solat. Nampak lebih bergaya kerana kemasannya begitu berkilat dan gaya ini menjadikan anda tumpuan ramai kerana gaya ini tampil superb.

Bobs Dengan Fringes

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Salah satu trend scarier untuk dicuba pada 2018. Anda akan kelihatan bobs dengan gaya ini. Muka bulat sesuai ke? Jangan risau kerana ia sesuai tapi kalau boleh jangan tebalkan di bahagian tepi. Ia kelihatan lebih santai dan selesa bagi yang berani.

Barrettes

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Ada sapa-sapa yang berani? Tak kisah mencuba kerana gaya rambut boleh ditukar pada bila-bila masakan.

Flyaway Fringes

12 Trend Rambut Patut Cuba 2018

Berani nak cuba gaya ini? Jennifer Lawrance sudah melakukannya.  Tak ada yang aneh kerana gaya rambut boleh dicuba oleh gadis yang berani.

Sumber :- Elle Uk.