Siapakah superwoman yang kelihatan paling glamorous semalam?

 

Malam anugerah Nona Superwoman Award #IAmNonaSuperwoman semalam berlangsung penuh intimate dan meriah dengan kehadiran penghias muka hadapan majalah Nona edisi Disember 2018.

Jom lihat bagaimana percaturan fesyen mereka ketika melangkah masuk ke dewan Sime Darby Convention Centre.

 

01

Fyza Kadir

Love!

Sekiranya Fyza Kadir melangkah ke mana-mana azara, pastinya beliau tidak akan menghampakan. Lihat pada buasan Ivan Young yang dipadankkan dengan heels dari YSL dan tas tangan Dior.

Tak hairanlah Fyza merupakan pemenang Nona Beauty Award 2018 yang dibawakan oleh MAX Factor.

02

Izrin Ismail (Innaired)

Selepas baru memperagakan koleksi Lunar New Year bersama Innai Group, pengasasnya, Izrin Ismail dianugerahkan dengan Nona Best Fashion Brand Award 2018.

2018 merupakan tahun besar buat Innai Red setelah mereka diberikan penghormatan untuk ‘menutup’ minggu fesyen KLFW-RTW pada Ogos lalu.

 

03

Dato’ Sri Siti Nurhaliza

IKLAN

Well done Rizman Ruzaini!

Penerima Nona Influencer Award 2018m Dato’ Sri Siti Nurhaliza mencuri tumpuan semua orang baik di karpet jingga atau di atas pentas dengan gaun yang mendapat idea daripada beliau sendiri.

Serba hitam namun indah dihiasi butiran batu permata.

 

04

Rozita Che Wan

Sebagai pemenang kategori Nona Fashionista Award 2018, sudah tentu Rozita Che Wan tidak mahu kalah dalam persalinan top kemilau dan gaun bertingkat.

 

05

Mila Jirin

Walaupun mendapat sentuhan pereka fesyen, Israq Boutique dan The Bridal Factory, dress yang disarung Mila tidak langsung kelihatan seperti seorang pengantin. Ball gown indah dengan tata rias bungaan cantik terletak pada figuranya yang kecil.

Tahniah Mila atas anugerah Nona Celebrity Business Award 2018!

IKLAN

 

06

Datuk Aliff Syukri

Turut serta semalam ialah pengasas rangkaian jenama D’Herbs iaitu Datuk Aliff Syukri yang meraikan isteri, Datin Nur Shahida Mohd Rashid yang menerima anugerah Homegrown Local Award 2018.

Apabila ditanya apakah yang paling dikagumi tentang isteri beliau, Datuk Aliff berkata, “Jenama ini adalah hasil usaha keras kami berdua. Walaupun saya lebih ke hadapan sebagai wajahnya, tetapi ia adalah kejayaan kami berdua.”

 

07

Fouziah Gous

Manis! Datin Fouziah Gous yang hadir bersama suami, Datuk Zhafran Md Yusof dengan imej berhijab dalam persalinan serba putih Syafieq Ayman. Sebelum ini, Fouziah pernah mendapatkan khidmat pereka fesyen sama untuk Anugerah Bintang Popular, tahun ini.

“Senang bekerja dengan designer yang tahu apa yang saya nak. Tak perlu alter banyak-banyak.” Palazzo disudahkan dengan hiasan bunga tabur.

 

IKLAN

08

Chef Anis Nabilah

Seorang lagi selebriti berbadan petite yang berjaya menggayakan gaun dengan penuh glamor. Lihat, bukan figura tinggi lampai je yang kelihatan cantik okay.

Chef Anis Nabilah memilih salah satu trend hangat di minggu fesyen Spring/Summer iaitu lace. 

09

Ziana Zain

“Mader dah sampai.” – Itu antara bisikan yang sempat penulis dengar semalam. Hehe..

Ziana Zain yang merupakan penerima Nona Independant Woman 2018 mempertaruhkan hasil karya 3-piece Seth & Luna Studio semalam yang bermain dengan ilusi volume pada bahagian atas. Sementara itu, solekan Bobocinta dan karya turban The Latifi melengkapkan lagi look Ziana.

 

10

Kiffy Razak

Last but not least, tentulah sut yang disarung oleh Editor Pengurusan Majalah Nona iaitu Kiffy Razak!

Dari jauh lagi penulis dapat melihat kelibat bingkas beliau ketika melayan kunjungan superwomen sekalian.

Sut kreatif rekaan Zaimi Zulkifli ini lengkap dengan signature detailing yang menampakkan brooch berbentuk serangga pada bahagian collar line.