10 Perkara Tentang Nabil Aqil, Finalis Hero Remaja Yang Membintangi Drama Mr Grey

360

Masih ingat lagi dengan Nabil Aqil yang merupakan Hero Favorite korang dalam Pencarian Hero Remaja 2017?

Nampaknya rezeki Nabil mencurah-curah dengan tawaran berlakon kerana kalau korang mengikutinya di instagram, memang ada saja updates instastory di lokasi penggambaran.

Paling latest, drama sulungnya Mr Grey bakal disiarkan malam ini jam 10 malam di Astro Ria. Mesti korang dah tak sabar nak tengok kan?

Tapi, mungkin ada yang tertanya-tanya Nabil ni orangnya macam mana eh?

Kalau nak tahu, ini 10 perkara yang korang semua tak tahu tentang Nabil Aqil.

1. Manja

Jangan tak tahu, Nabil antara finalis Hero Remaja kami yang paling manja. Dah terbiasa manja dengan mama eh Nabil? Hiks!

Anak manja mama ni. Hehe!

2. Susah nak marah

Cuba bagi tahu kami, masa bila pernah marah? Sepanjang program Hero Remaja, Nabil ni memang jenis happy go lucky. Kerja dia menyakat orang je. Betul tak Bil?

3. Sempoiiii

Kalau korang baru pertama kali jumpa Nabil, memang tak akan rasa kekok langsung sebab dia ni sempoi orangnya. Senang cerita, otak pun gila-gila!

4. Suka makan pedas

Bagi je la makanan pedas tahap apa pun, Nabil boleh selamba je makan tanpa pernah menolak. Memang peminat pedas katanya.

5. Suka buat lawak

Antara pak lawak dalam Hero Remaja 2017. Ada saja telatahnya yang buatkan orang lain tak kering gusi.

6. Mudah terhibur

Selain suka buat lawak, Nabil pun dah memang sejenis mudah terhibur. Senang je nak bagi dia gelak.

7. Friendly

Tak dapat dinafikan lagi, sikap friendly Nabil ni memang disenangi ramai.

Sweetnya Nabil

8. Berdikari

Walaupun manja, Nabil akui dirinya juga seorang yang berdikari dan boleh survive kalau dia terpaksa berseorangan.

9. Hati kering

Marah la dia macam mana pun, hati dia kering wey. Katanya, dia tetap cool!

10. Suka menari

Hope you guys enjoy this move 😅 @shm.azril @izlanizhar_

A post shared by nabil aqil (@kidkylo) on

Follow instagram Nabil tak? Dari dulu lagi pantang je ada muzik, mesti dia nak menari. Sampaikan semua finalis Hero Remaja terikut-ikut perangai si Nabil ni.

Nah, korang dah tahu serba sedikit tentang karaketer Nabil ni kan. Rasa-rasanya hebat ke tidak si Nabil ni berlakon, jangan lupa malam ni kita tonton drama Mr Grey yang juga dibintangi oleh bekas finalis Hero Remaja, Fendy Bakry.

CER KOMEN SIKIT