10 Dress Pilihan Remaja Di Anugerah Skrin 2018, Siapa Paling Letop?

308

 

Anugerah Skrin 2018 berlangsung semalam di PWTC dan selebriti drama serta filem Malaysia ‘brought it’ di karpet merah. Jom tengok siapa yang paling menonjol!

 

Izara Aishah

All hail the queen sis!

Izara Aishah adalah gambaran wanita Asia moden yang berkelas dan elegan semalam. Penulis boleh membayangkan dress dan penggayaan pada Izara ini dibawa ke festival filem besar di Hong Kong, Jepun, malah mungkin ke Cannes.

Rekaan dress daripada Rizman Ruzaini ini diilhamkan daripada drapping kain sari. Cantik betul bila ia digandingkan dengan solekan dan rambut daripada Nuex Rosli serta Juu Ko.

 

Ain Edruce

Hotness alert! Siapa kata ringkas tu tak menarik. Ain Edruce hadir ke karpet merah dengan menggayakan custom made dress serba putih rekaan Wei Hao Yong. Manakala aksesori pula dari (wait-a-minute) Charles & Keith! Boleh lah korang tiru balik look Ain ni.

Kami pun obses dengan solekan daripada Natassia Syamin ini. Warna-warna orange-golden bersama blush nipis pada pipi dah cukup untuk menaikkan seri Ain.

 

Raysha Rizrose

Okay, TBH foto ini bukanlah foto terbaik untuk melihat dress Raysha Rizrose. Tetapi kalau korang berada di karpet merah semalam, trust us she was socute and elegant!

Raysha adalah antara selebriti yang memilih untuk memakai dress pendek di bawah lutut. Dan memandangkan Anugerah Skrin ini lebih kasual berbanding acara besar lain, kami menyukai kelainan yang dibawakan oleh Dewi Remaja 2014/2015 ini.

Cuma kami harapkan rambutnya dan aksesori subang itu boleh ditukar menjadi lebih moden – high ponytail mungkin? Selain daripada itu, it is a yes!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Community (@senrose_community) on

 

Syafiq Kyle

Tahniah Syafiq Kyle atas kejayaan selaku Pelakon Lelaki Terbaik – Drama Rantaian menerusi Nur! Setelah lebih lima tahun di dalam industri, akhirnya perjuangan kariernya diangkat dengan anugerah tersebut.

Syafiq juga tak kalah di karpet merah. Sebagai selebriti lelaki, tentunya ada kekangan untuk mereka bergaya. Syafiq menggayakan sut daripada Hackett London (dia juga pernah berjalan sebagai model jenama itu pada KLFW 2018).

Kelainan yang dibawakan olehnya dengan menggantikan tie kepada square pocket ‘bertingkat’ menyerlahkan aura Syafiq sebagai pelakon dan selebriti yang mudah mesra.

 

Amyra Rosli

Double the fun! Seorang lagi pelakon drama Nur iaitu Amyra Rosli turut menaiki pentas untuk meraih anugerah Pelakon Wanita Terbaik – Drama Rantaian. TBH, kami tak sempat untuk melihat kelibat Amyra di karpet merah semalam.

Sejurus selepas menonton menerusi kaca tv, we were not sure of this dress. Iyalah, pandangan kamera televisyen kan terpotong. Kami hanya boleh melihat bahagian muka dan bahunya saja.

Tetapi selepas foto ini keluar di ruangan Instagram, Amyra membuktikan dia adalah pelakon yang sofistikated dengan menyarungkan dress daripada Rizman Ruzaini ini. Nampak, ramai yang setuju apabila netizen memuji kecantikan Amyra semalam.

 

Diana Danielle

Kami semua nak jadi seperti Diana Danielle!

Semalam merupakan hari ulang tahun keenam buat Diana dan suami, Farid Kamil. Tetapi Diana masih kelihatan elegan dan sofistikated seiring dengan usia. Dress cantik rekaan Bhawna Navneet ini dibalas dengan solekan dramatik dan rambut severe ke belakang sentuhan Bosco.

 

Nora Danish

Dekat lobi lif / bilik mandi pun boleh! Nora tetap nampak elegan dan lebih muda dari usia semalam apabila menyarungkan busana full skirt daripada koleksi KLFW Fiziwoo ini. Koleksi tersebut memiliki beberapa rekaan yang sememangnya sesuai dengan acara besar seperti Anugerah Skrin.

Nora bijak memilih rekaan yang fresh, sesuai dengan personalitinya sebagai fesyenista. Solekan Khir Khalid juga melengkapkan pakej Nora semalam.

 

Alif Muhaimin

Memakai sut penuh rekaan Razman Razmi, penulis sukakan detailing yang ada padanya. Daripada brooch, aksesori hitam pada butang neckline dan square pocket. Semuanya nampak kena dengan corak fabrik suit yang disarung Alif.

Cuma, pemilihan sneakers NIKE sebagai elemen kasual pada sut ini nampak seakan tak kena. Yes, Alif is young dan seharusnya digayakan lebih muda. Tetapi, kasut oxford ataupun loafers mungkin boleh membuatkan gaya ini lebih menyakinkan.

Others Yang Kami Juga Sukakan!

 

Zahirah Macwilson

Dress: Rizman Ruzaini

Solekan & Dandanan: Nuex Rosli & Juu Ko

 

Sharifah Sakinah

Dress: Afiq M & Off White

Solekan & Dandanan: Najeeb Azmi

 

So, siapa favourite korang semalam? Atau ada yang kami tak senaraikan?

 

CER KOMEN SIKIT