serius lah

 

Kejadian dua helikopter yang dipercayai bertembung dan terhempas di Taman Melawati dekat Ampang Selangor tengah hari tadi telah disaksikan oleh beberapa penduduk yang menetap berhampiran tempat kejadian.

Menurut laporan rakan media di Sinar Harian, Ketua Pusat Gerakan (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor iaitu Penguasa Bomba Zulfikar Jaffar berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian tersebut kira-kira jam 11.47 pagi hari ini.

“Ya Allah..” Saksi Kejadian Dari Balkoni Rumah, 2 Helikopter Di Ampang Terhempas

IKLAN

“Ya Allah..” Saksi Kejadian Dari Balkoni Rumah, 2 Helikopter Di Ampang Terhempas

Kata Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis kepada Astro Awani pula, “Pihak Bomba Selangor telah menghantar 2 jentera daripada Ampang, Pandan dan daripada Taman Melawati, Kuala Lumpur. Ia melibat 3 orang fire risk contender. Kejadian tidak melibatkan orang awam setelah helikopter tersebut terhempas di kawasan lapang.

IKLAN

“Menurut saksi awam, mereka melihat helikopter tersebut berlanggar di antara satu sama lain. Kita juga telah berjaya mengeluarkan keempat-empat mangsa dan dalam proses untuk mengenal pasti identiti mereka,” jelasnya.

Kejadian yang berlaku berhampuran Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJK) Taman Melawati itu telah mengakibatkan dua mangsa yang tidak sedarkan diri. Dua lagi orang mangsa iaitu seorang lelaki dan seorang perempuan pula terselamat.

IKLAN

Video yang dimuat naik oleh Sinar Harian memperlihatkan saksi kejadian yang melihat bagaimana hehlikopter tersebut terhempas dekat dengan kawasan kejiranan mereka.

Jelas dari balkoni rumah saksi, dua buah helikopter menuju ke bawah sebelum terhempas. Manakala beberapa lagi buah helikopter masih berlegar di ruang udara, dipercayai juga terlibat dalam misi mereka pada tengah hari tadi.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI