Foto: The Guardian

Tular di media sosial tentang bencana yang kini sedang melanda penduduk di UK, apabila kira-kira 200,000 kediaman penduduk di Britain dilaporkan masih terputus bekalan elektrik selepas Ribut Eunice melanda Eropah.

Menurut Al-Jazeera, serangan ribut terburuk ini berlaku dalam tempoh beberapa dekad yang juga menjejaskan perkhidmatan rangkaian pengangkutan di rantau tersebut. ribut Atlantik melanda UK dengan kelajuan angin melangkaui rekod iaitu 196 kilometer sejam (km/j) mengorbankan sembilan nyawa.

[VIDEO]: Angin Kencang Ribut Eunice Melanda Eropah, 9 Nyawa Terkorban
Foto: BBC

Jabatan Meteorologi telah mengeluarkan amaran merah kedua cuaca berbahaya di London, tenggara dan timur England. Amaran merah ini membawa maksud terdapat ancaman bahaya kepada nyawa manusia daripada serpihan yang berterbangan di barat daya England dan selatan Wales.

Ratusan sekolah terpaksa ditutup, semua pengangkutan awam kereta api di Wales ditangguhkan dan pihak tentera dalam keadaan siap-siaga. Ribut Eunice membadai seluruh negara sehingga memusnahkan rumah, gereja dan mercu tanda abad ke-21.

IKLAN
[VIDEO]: Angin Kencang Ribut Eunice Melanda Eropah, 9 Nyawa Terkorban
Foto: BBC

Visual angin kuat ini juga turut dikongsi di media sosial oleh pengguna Twitter.

IKLAN

Seram juga tengok angin kencang yang melanda Eropah ni. Semoga semuanya baik-baik sahaja dan tidak tidak mengorbankan lebih banyak nyawa.

**

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

https://www.youtube.com/watch?v=wbbIGGPiHeM

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI