C.U.R.A.N.G

Inilah perkara yang paling ditakuti oleh semua pasangan terutamanya bagi kamu kaum perempuan. Sudah banyak kisah yang kita baca bagaimana lelaki yang dianggap baik, lemah lembu serta manis mulutnya telah berlaku curang kepada pasangan mereka.

Tular Satu Dunia Adam Levine Kantoi Curang, Kenapa Perlu Orang Ketiga Dalam Perhubungan?
Behati Prinsloo dan Adam Levine Via People

Baru-baru ini, penyanyi, Adam Levine telah menjadi topik nombor satu yang diperkatakan di seluruh dunia. Ini gara-gara pengakuan berani mati Sumner yang mendakwa vokalis kumpulan Maroon 5, Adam Levine telah berlaku curang bersamanya di saat isteri Adam, Behati Prisloo sedang hamil dengan anak ketiga mereka.

ARTIKEL BERKAITAN : Nama Sumner Stroh Hangat Selepas Mengaku Penghancur Rumah Tangga – Siapa Sebenarnya Model Ini?

Tampil menafikan dakwaan yang mengatakan dia curang terhadap isterinya, Behati Prinsloo. Anggota kumpulan Maroon 5 itu membuat penafian tersebut menerusi hantaran di Instagram Story, baru- baru ini.

Tular Satu Dunia Adam Levine Kantoi Curang, Kenapa Perlu Orang Ketiga Dalam Perhubungan?

“Saya ingin menjelaskan, saya tidak pernah berlaku curang. Bagaimanapun, saya pernah melampaui batas dan menyesal dengan apa yang berlaku.

“Saya mengakui perkara tersebut dan melakukan apa yang perlu untuk memulihkan keadaan keluarga kami.

“Isteri dan keluarga adalah mereka yang saya utamakan di dunia ini. Saya melakukan kesilapan besar sebelum ini dan saya tidak akan melakukannya lagi,” tulisnya.

Rumah tangga penyanyi tersebut menjadi bualan ramai beberapa hari lalu selepas model, Sumner Stroh membuat pendedahan di TikTok berkenaan hubungan sulitnya dengan Levine yang berlaku sekitar tahun lalu.

Kenapa kecurangan terjadi dalam perhubungan?

IKLAN
  1. Pasangan ambil kesempatan

Lelaki ada ketikanya suka test market. Bila umpan mengena mereka akan berasa bangga dengan perbuatan tersebut dan menganggap ianya tidak salah. Masa yang sama, melihat “kelemahan”pasangan, mereka tahu cara terbaik untuk mengambil ruang dan peluang tersebut.

2) Sekadar suka-suka

Lelaki terkenal dengan egonya. Ada masanya lelaki  curang untuk menguji sejauh mana pasangan menyayanyinya. Mereka juga hendak tahu sama ada mereka masih berkemampuan  untuk memikat hati wanita lain. Ada ketikanya mereka curang sehingga mereka lupa sudah ada kekasih atau berkahwin.

3)Sudah tiada lagi rasa cinta

Di awal perhubungan, semua orang akan berasa bahagia dan perasaan sentiasa berbunga-bunga. Namun seiring masa yang berlalu, korang akan dapat menangkap kekurangan masing-masing.

Saat itu, tiada lagi percikan rasa cinta atau ghairah untuk meneruskan perhubungan. Kalau ada tanda-tanda  ini, cepat-cepatlah berbincang ya.

4) Lelaki rasa diri mereka menarik

IKLAN

Age just a number. Ada sesetengahnya pula, walau usia semakin bertambah namun tidak menampakkan usia sebenarnya. Tetapi untuk lelaki yang walaupun suah tua, ada lelaki masih mampu untuk curang kerana mereka merasakan diri mereka punya tarikan dan nampak muda berbanding usia. Sebab itulah pasangan harus berhati-hati dan mesti selalu peka pada perubahan pasangan.

Kajian saintifik yang diterbitkan oleh sebuah jurnal, Frontiers In Psychology mengatakan lelaki yang kaya dan berduia akan lebih kerap beranggapan pasangannya kurang menarik dari segi kecantikan.

5) Lelaki curang selalunya mudah rasa bosan pada pasangan

Tak tahulah apa yang difikirkan oleh lelaki. Tapi kajian mendapati lelaki selalunya bosan dengan perempuan yang terlalu manja dan mengada-ngada. Mereka biasanya mahu pasangan yang ada sikap mandiri iaitu mampu berusaha melakukan sedikit sebanyak dan bergantung sepenuhnya kepada mereka.

Lelaki yang suka mencari keseronokan di luar biasanya sangat cenderung untuk berlaku curang. Mereka beranggapan, wanita di luar sana sangat menarik berbanding pasangan.

6) Cemburu

IKLAN

Cemburu adalah perasaan negetif yang membuat korang menyalahkan orang lain untuk melindungi diri sendiri. Biasanya mereka menzahirkan hal ini untuk menutup kelemahan diri sendiri atau pembohongan yang telah dilakukan. Kalau ini yang korang nampak berlaku semasa perhubungan, ia sebenarnya satu masalah serius yang banyak dihadapi dan perlu diselesaikan agar masalah tidak jadi semakin serius iaitu membawa kepada kecurangan.

7) Berterusan bertengkar

Pertengkaran yang berterusan adalah tanda hubungan cinta tidak sihat. Hubungan cinta yang kuat biasanya didasari boleh berkompromi. Tapi kalau dah selalu bertengkar hanya pada isu-isu remeh, sendiri boleh faham ya yang hubungan korang bermasalah. Bila bertengkar juga ia mengubah mencari orang lain dan seterusnya kecurangan boleh terbentuk.

8) Suka manipulasi pasangan

Memaksa orang lain mengikut kehendak kita adalah perkara susah kerana jika hal ini ditunjukkan secara terang-terangan, pasti hubungan cinta berantakan. Tanpa sedar ramai pasangan melakukanya dalam diam. Tapi kalau korang tersedar hal ini, lebih baik putuskan hubungan.

BACA : Bukan Semua Lelaki Kacak ‘Buaya’ & Gemar Curang, 8 Selebriti Ini Buktikannya

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI