Tidak dinafikan bekerja sambil belajar adalah perkara yang bukan mudah kerana kita terpaksa membahagikan masa dan fokus antara pelajaran dan kerjaya.

Namun begitu, ia bukanlah satu halangan untuk penyanyi Wani Kayrie mendapat keputusan cemerlang walaupun dia sibuk dengan kerjayanya sebagai seorang penyanyi.

Penyanyi berusia 22 tahun ini mengakui bahawa tidak mudah untuk belajar sambil bekerja, lebih-lebih lagi dirinya merupakan pelajar sepenuh masa di Management & Science University (MSU) dan perlu menyeimbangkan antara belajar dan kerjaya.

Tidak Mudah Belajar Sambil Bekerja, Wani Kayrie Bersyukur Terima Keputusan Cemerlang
Instagram: @wanikayrie

“Orang hanya nampak Wani post pasal kerja dan seronok jalan-jalan semua kan. Hakikatnya, inilah orang yang berjaga macam burung hantu sampai pagi, siapkan assignment dekat set, masuk online class dekat studio dan macam-macam lagi” jelasnya di laman instagram.

IKLAN

Wanie turut memuat naik keputusan peperiksaan semester 5 dan jelasnya walaupun subjek Finance mendapat gred C namun dia tetap berbangga keputusan subjek teras undang-undang yang diambil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WANI KAYRIE (@wanikayrie)

Siang kerja, pastu sambung assignments sampai pagi lepastu esok bangun pagi shooting! The struggles. But, trust the process.

Wani turut mengucapkan tahniah kepada semua yang berjaya mengharungi hari-hari jatuh dan berjaya bangkit tanpa ada orang tahu liku-liku dan dugaan mereka. Tambahnya lagi, apa-apa pun percaya pada diri sendiri dan jangan pernah putus asa dalam mencapai apa yang korang inginkan.

IKLAN
Tidak Mudah Belajar Sambil Bekerja, Wani Kayrie Bersyukur Terima Keputusan Cemerlang
Instagram: @wanikayrie

Tahniah sekali lagi kami ucapkan kepada Wani Kayrie atas segala usaha dan pengorbanannya dalam menimba ilmu dan sekali gus tetap bergelar sebagai anak seni.

**

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

https://www.youtube.com/watch?v=PIuIyICq-W4&feature=youtu.be

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI