Pejam celik, tingga 4 hari saja yang tinggal sebelum program siaran langsung Finale Dewi Remaja 2018/2019 pada hari Ahad ini.

 

Kalau nak diikutkan, kesemua 5 orang finalis pada kali ini mempunyai kekuatan masing-masing. Kalau tak, tak adalah sokongan berbeza datang dari penonton dan peminat berdasarkan komen di media sosial.

Kalau kami tanyakan kepada korang, mestilah nama berbeza yang akan keluar. Sama ada Anna Jobling, Affie Rania, Sherin Amiri, Haneesya Hanee atau Tia Sarah.

Jadi, kami ambil approach untuk bertanyakan ramalan pemenang kepada beberapa orang finalis Hero Remaja 2017. Mana tau, mulut mereka masin pulak dengan ramalan masing-masing.

 

Ashraff Moghni

“Semua ada kelebihan masing-masing. Contohnya Tia ada keyakinan diri dan cepat berfikit, Sherin matang dan tahu untuk membawa diri dengan cara classy. Haneesya ada energy yang bagus sementara Anna pula mungkin menjadi favourite juri – cuma dia perlukan confidence yang lebih pada malam finale.

“Rania, hhm, dia perlu ambil masa beberapa hari sebelum finale ini untuk belajar mengatasi aura dewi lain. Kalau dia boleh berbuat sedemikian, dia boleh menang.

“Tapi sebab kita boleh memilih seorang pemenang saja, bagi saya Tia Sarah boleh lakukan kejutan.”

 

Harris Annuar

“Mungkin Sherin kerana dia sangat karismatik disebabkan oleh pengalamannya yang luas dalam bidang pramugari. Lagi satu, saya lihat dia nampak bersungguh-sungguh untuk dapatkan apa yang dia nak.

“Dia tahu dia bukanlah yang paling popular di media sosial seperti beberapa lagi finalis lain tetapi dia tak pernah pandang rendah akan kemampuannya.”

 

Nabil Aqil & Ikmal Amry

“Sherin!”

“Cepatnya kau reply! Hhm, ya mungkin Sherin kerana dia mempunyai aura.”

 

Alif Muhaimin

“Alif rasakan Rania boleh menang sebab ramai yang senang nak bekerja dengan dia. Macam yang Alif lihat selama ini dengan alumni Dewi dan Hero terdahulu, attitude will stand appearance out.

“Bila kita mudahkan kerja semua, orang akan mudah untuk bekerja tanpa stres. Alif pun rasakan Rania konsisten sepanjang cycle kali ini. Ini yang Alif tengok setiap kali mereka menerima task lah, malah dia akan beri lebih. Dan paling penting dia tahu untuk adapt kepada personaliti berbeza bergantung kepada situasi.

So that is my prediction.”

 

So korang agree tak?

CER KOMEN SIKIT