Presiden Studio Marvel, Kevin Feige umum tidak mahu terlibat lagi untuk menghasilkan filem Spiderman pada masa akan datang setelah tidak mencapai kata putus dengan pihak Sony.

Untuk pengetahuan, Sony masih lagi memegang hak cipta untuk karakter Spiderman dan setakat ini, Sony dan Disney iaitu ibu syarikat Marvel berkongsi pendapatan yang diperolehi daripada filem tersebut.

Memetik Deadline, isu mula muncul setelah filem Spiderman: Far From Home yang mendapat kutipan sebanyak 1 Billion USD membuatkan Disney inginkan hasil sama rata iaitu 50/50 berbanding dengan perjanjian asal dimana Disney akan dapat 5 peratus daripada pendapatan kasar filem tersebut.

Of course lah Sony tidak akan bersetuju dengan cadangan tersebut seterusnya membawa kepada perkelahian ini. Itu membuatkan perjanjian yang dimeterai pada tahun 2015 turut dihentikan.

IKLAN

Susulan itu, turut trending di Twitter adalah #SaveSpiderman. Ramai peminat Marvel yang tidak puas hati dengan berita tersebut apatah lagi, karakter Spiderman juga sudah sinonim di dalam filem Marvel.

Malah, peminat juga turut melahirkan rasa risau dengan nasib pemegang watak Spiderman iaitu Tom Holland. Yalah, dia kan dah bawakan wataknya dengan baik sekali malah ramai sukakan versi Peter Parker yang ini berbanding Tobey Maguire dan Andrew Garfield.

IKLAN

IKLAN

Oh my! What will happen?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI