Tangkap layar klip acah Shin Ultraman

 

Oh kita semua amat-amat memerlukan kedua-dua filem Jepun ini, pada tahun pandemik ini.

 

Awal bulan ini, media sosial seluruh dunia telah menyaksikan dominasi filem Doraemon berjudul Stand Be Me Doraemon 2 yang bakal menyusul pada bulan Februari ini.

Filem tersebut telah didatangkan dengan klip acah (teaser) dan poster yang menyaksikan Nobita akhirnya menemui jodoh dengan Shizuka dalam satu majlis perkahwinan.

ARTIKEL BERKAITANNobita Dah Nak Kahwin, Peminat Terharu Lihat Poster Filem Terbaru Doraemon – REMAJA

Untuk pengetahuan, ini merupakan filem sekuel kepada Stand By Me Doraemon yang telah dilancarkan pada tahun 2014.

IKLAN

Rata-rata peminat yang membesar dengan komik bersiri Doraemon serta siri animasinya di televisyen tidak sabar untuk menantikan kemunculan pengakiran yang indah ini (walaupun secara peribadinya, kami merasakan visualnya dalam bentuk tiga dimensi adalah sedikit pelik).

Terbaru, satu lagi francais anime dari Jepun juga akan melancarkan filem baharunya pada tahun 2021. Ia tidak lain tidak bukan superhero gergasi kegemaran ramai, Ultraman menerusi filem berjudul ‘Shin Ultraman’.

Ini bukanlah kolaborasi di antara Shin Chan dan Ultraman, kami telah periksa.

Selepas Peminat Doraemon, Giliran Peminat Ultraman Pula Teruja Filem Baru 2021

IKLAN

Menerusi klip acah Shin Ultraman yang dimuat naik semalam (29Januari), kita boleh menyaksikan situasi tegang di pejabat penyiasatan setelah dua watak kaijus daripada siri televisyen Ultraman dari era 60-an iaitu Neronga dan Gabora kembali melakukan kemunculan.

Seperti yang kita semua jangkakan, makhluk tersebut akan melakukan kekecohan di bandaraya Tokyo dan satu organisasi khas dilantik untuk menyiasat serta melawan serangan tersebut dengan menghantar pasukan tentera.

Selepas Peminat Doraemon, Giliran Peminat Ultraman Pula Teruja Filem Baru 2021

Selepas Peminat Doraemon, Giliran Peminat Ultraman Pula Teruja Filem Baru 2021

IKLAN

Selepas Peminat Doraemon, Giliran Peminat Ultraman Pula Teruja Filem Baru 2021

Hanya pada bahagian akhir klip tersebut, barulah kita dapat menyaksikan kemunculan Ultraman untuk menyelamatkan keadaan.

We have to say, kami amat appreciate usaha produksi Shin Ultraman yang mengekalkan kostum asal Ultraman berwarna merah-silver dan tidak terlalu teruja untuk menukarnya menjadi lebih ‘moden’ seperti yang pernah kita saksikan dalam filem adiwira lain. *Ahem-Superman-Ahem*

Untuk pengetahuan, produksi yang samalah bertanggungjawab menghasilkan filem Shin Godzilla pada tahun 2016.

Shin Ultraman akan menemui pawagam pada musim panas tahun ini. Harap-haraplah situasi pandemik di Malaysia akan segera pulih agar kita dapat menontonnya di pawagam.

Baru syok!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI