Barat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Itulah perumpamaan yang boleh digambarkan dengan situasi yang sedang menimpa Jakel.

ARTIKEL BERKAITAN : Ayat Suci Al-Quran Terselamat Dalam Kejadian Rumah Terbakar, Alif Muhaimin Yakin Ada Hikmah

Dilaporkan Wisma Jakel di Seksyen 7 sekali lagi mengalami kebakaran kali kedua apabila bilik simpanan kain langsirnya terbakar tengah malam tadi.

 

IKLAN

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Datuk Norazam Khamis berkata pihaknya menerima panggilan tersebut pada jam 12.40 tengah malam dan berjaya mengawal kebakaran daripada merebak pada 1.45 pagi.

“Api berjaya dipadamkan keseluruhannya oleh pihak bomba pada 3.07 pagi dan kerja-kerja overhaul sedang dilakukan. Tiada mangsa dilaporkan terlibat.

“Seramai 43 anggota dan pegawai ditugaskan untuk memadamkan kebakaran tersebut,” katanya dalam kenyataan.

IKLAN

Gedung tekstil terkemuka itu dilaporkan terbakar awal pagi 1 Jan lepas dan pihak bomba menerima panggilan kecemasan mengenai insiden tersebut pada 7.08 pagi dan telah berjaya dipadamkan.

Selang Dua Hari, Bilik Simpanan Kain Langsir Wisma Jakel Pula Terbakar

Susulan, itu bomba Selangor semalam telah menggerakkan Unit Anjing Pengesan (K9) bagi menjalankan kerja-kerja forensik untuk mengenal pasti punca insiden kebakaran di Wisma Jakel.

IKLAN

Moga pemilik Jakel sabar dan reda dengan dugaan yang menimpa. InsyaAllah ada hikmah atas apa yang berlaku.

SUMBER DAN FOTO : Bernama

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.