Selain Bubble Tea, Ini 9 Jenis Makanan Yang Dihidang Bersama Boba Pearl

154

Kalau sekali dah viral, memang selepas tu merata-rata korang akan lihat produk yang sama dalam pelbagai jenis rupa.

Terbaru, minuman pearl bubble tea begitu mendapat sambutan sehinggakan hampir disetiap cawangan kedai mereka dipenuhi pengunjung. Cakaplah macam mana sekali pun, gula tinggi ke, tak baik untuk kesihatan ke, tapi masih ramai yang tak mahu melepaskan peluang untuk mencuba.

Sekarang ni bukan hanya minuman bubble tea, tapi boba pearl ni juga turut dihidangkan dalam pelbagai jenis makanan.

Serious la wey?

Okay, jom kita lihat antara hidangan yang disediakan bersama boba pearl.

1. Boba Pizza

Okay bayangkan korang makan gigit pizza dan terasa kekenyalan boba pearl tu. Hm onz ke tak?

2. Boba Egg Tart

Taiwan memang terkenal dengan egg tart mereka. Jadi, nah kalau korang nak rasa lain dari yang lain, bola cuba egg tart yang ada boba pearl ni

3. Boba pancake

Dihidangkan bersama krim susu dan juga ketulan boba yang melimpah ruah. Nampak mewah hidangan ni.

4. Boba Brulee

Roti bakar yang diletakkan creme brulee cheese dan seterusnya diisi dengan boba pearl dan dihiasi dengan wafer berperisa coklat. Pergh, nampak menyelerakan.

5. Boba Burst Bun

Roti lembut yang berintikan krim teh hitam dan juga boba pearl yang kenyal.

6. Boba Dorayaki

Dorayaki yang dikenali sebagai ‘kuih Doraemon’ ini juga tak ketinggalan untuk mendapatkan sentuhan boba pearl.

7. Roti bakar Boba

Macam mana la agaknya rasanya ya? Kena try ni!

8. Boba Cheesecake

Pergh, meleleh-leleh cheese kek dia dengan boba pearl tu. Kecur air liur.

9. Boba Waffle

Di Kajang, ada sebuah restoran yang menyediakan winter milk tea waffle yang boleh korang cuba.

Ok macam-macam ada kan? Persoalannya, korang sanggup ke nak try? Mungkin ada yang suka dan mungkin juga tidak.

Jadi, tepuk dada tanya selera!

CER KOMEN SIKIT