Jika sebelum ini kecoh kisah ‘Mak Cik Gelang Pink’ yang degil didapati makan di sebuah café d Meru Raya, Ipoh dan membahayakan nyawa ramai orang.

Hal ini juga membuatkan semua orang di Ipoh dan sekitarnya takut dan berjaga-jaga.

Satu Malaysia Kena ‘Game’, Ingat Geng ‘Mak Cik Gelang Pink’ Rupanya Gelang Taman Tema

Terbaru, tular di media sosial semalam satu lagi kes yang sama seperti itu dikesan di Ipoh, Perak. Seorang wanita yang gambarnya tular di laman sosial kerana memakai gelang berwarna merah jambu di sebuah kedai mamak, area Fair Park, bukan individu di bawah pengawasan (PUS) COVID-19. La satu Malaysia kena ‘game’ la ni….huhu

Namun, perkara ini tidak benar…

IKLAN

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP A. Asmadi Abdul Aziz berkata siasatan polis mendapati gelang yang dipakai wanita itu adalah gelang untuk memasuki taman tema Lost World Of Tambun, di sini.

“Ia adalah salah faham sahaja. Itu gelang untuk memasuki Lost World of Tambun,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata pihaknya menerima laporan daripada peniaga kedai makan yang terletak di Jalan Kamaruddin Isa, Taman Fairpark di sini, kira-kira pukul 12.22 tengah hari tadi, bagi menafikan dakwaan berhubung gambar tular berkenaan.

IKLAN

Satu Malaysia Kena ‘Game’, Ingat Geng ‘Mak Cik Gelang Pink’ Rupanya Gelang Taman Tema

Katanya laporan polis yang dibuat di Balai Polis Sungai Senam oleh pengadu berusia 46 tahun itu supaya pihak polis mengambil tindakan sewajarnya kerana bimbang penularan gambar berkenaan akan menjejaskan perniagaan dan imej kedai makan terbabit.

Terdahulu, Pengarah Kesihatan Negeri Perak Datuk Dr Ding Lay Ming berkata pihaknya turut menjalankan siasatan berhubung dakwaan bahawa wanita berkenaan disyaki melanggar tempoh perintah pengawasan dan pemerhatian di rumah.

IKLAN

Dr Ding berkata siasatan dijalankan selepas pihaknya menerima aduan mengenai wanita itu yang dilihat mengenakan gelang berwarna merah jambu.

Apa-apa pun, rakyat Malaysia dinasihati untuk mematuhi arahan kerajaan sepanjang masa supaya negara ini boleh bebas daripada COVID-19 dalam masa terdekat. Semoga perkara seperti ini tidak berulang lagi pada masa hadapan.

Mungkin taman tema ini boleh tukar warna gelang dia kot agar orang tak keliru…hehehe

Sumber : Bernama

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI