RM1500 Dah Cukup Travel Ke Korea Termasuk Flight, Gadis Kongsi Pengalaman 8 Hari Di Negara Gangnam

2858

Tahun 2018 bakal berlabuh hari ini. Esok adalah permulaan tahun baru 2019. Sudah pasti memasuki tahun baru, kita bercakap tentang azam baru.

Dalam banyak-banyak azam, salah satunya pasti ada nak pergi melancongkan. Hari ini, melancong tidak memerlukan banyak duit sangat. Cukup dengan keberanian, ada kawan yang sekepala, duit pun ala-ala saja, dah boleh gerak dah ke negara yang korang yang pergi sangat.

Jom baca perkongsian dari Nurul H. Miszdae yang baru saja balik bercuti dari Korea. Apa yang ohsemnya, Nurul hanya memerlukan RM1500 sahaja, ini dah dikira tiket flight ya untuk melihat ramai Oppa Hensem (hikz).

Syokkan dapat main salji dengan hanya kos travel hanya RM1500, amazing!
Banyaknya key love. Hope ada jodoh korang tahun 2019 bila dah berjaya pergi travel macam Nurul, hikz
Ini halal food ya, jangan bimbang kerana restoran halal sudah ada di Korea

Tapi nak cakap satu je, penulis dah pun sampai di Korea dan negara gangnam ini memang satu tempat best untuk pergi. Pengangkutan awamnya effisen, walau penduduknya tak fasih cakap Inggeris especially golongan pertengahan dan tua, korang sure tak akan sesat bila di sini. Just baca map yang korang boleh ambil di air port mereka.  Makanan mentah boleh la bawa dari sini (tiada larangan seperti Australia khususnya produk dari tenusu), itupun kalau korang rajin nak masak di Guest House. Tapi kalau nak beli saja pun boleh.

Lagi senang, kalau korang tempah hotel je dengan kod promo ni:

So, tanamkan azam you all. Cari geng sekepala. Tahun 2019, kita ke Korea. Yeay.

Korang bacalah itenary detail yang dikongsikan oleh Nurul ini. Paling best, budget back packnya hanya RM1500 untuk 8 hari perjalanan meliputi Busan, Seoul dan Gapyeong (Nami Island).

Tahniah Nurul dari REMAJA kerana perkongsian begini boleh memberi inspirasi kepada gadis di luar sana untuk travel dengan kos yang sangat rendah.

Bila dapat travel memang syokkan, release semua tension

Baca catatannya:

Backpack Korea 8 hari dengan bajet RM 1500 cover Busan, Seoul dan Gapyeong (Nami Island).

RM1500 dah termasuk tiket penerbangan pergi balik, Hotel di Busan dan Seoul, pengangkutan keretapi dari Busan ke Seoul pergi balik, segala entrance fees dan pengangkutan sepanjang di sana.

Hai semua. Saya baru balik dari Korea dan sementara masih fresh ni, maka saya pun nak kongsikan itinerari dan bajet ringkas sepanjang saya berada di sana…

CER KOMEN SIKIT