Dalam surah al-Baqarah ayat 22, Allah berfirman Dialah yang menjadikan bumi sebagai hamparan bagimu dan langit sebagai atap, dan Dia menurunkan air (hujan) dari langit, lalu Dia menghasilkan dengan hujan itu segala buah-buahan sebagai rezeki untukmu; karena itu janganlah kamu mengadakan sekutu-sekutu bagi Allah, padahal kamu mengetahui.

Malah berbicara soal rezeki, bukan hanya di dalam surah al-Baqarah sahaja menyatakannya tetapi juga di dalam surah An-Nisa ayat 5, surah Al-Maidah ayat 88 yang bermaksud Dan makanlah makanan yang halal lagi baik dari apa yang Allah telah rezekikan kepadamu, dan bertakwalah kepada Allah yang kamu beriman kepada-Nya. Malah surah Al-Anam juga ada menyebut mengenai rezeki ini.

Dan ternyata di penghujung Ramadan ini, rezeki bagi orang di utara apabila ribuan kerrang mendapat di Pantai Yan Ruat 500 meter dari Pantai Pawana Jerai Resort pada 28 Ramadan iaitu semalam.

IKLAN

Rezeki Ramadan, Ribuan Kerang Mendarat Di Pantai Yan Ruat, Kedah

Rezeki Ramadan, Ribuan Kerang Mendarat Di Pantai Yan Ruat, Kedah

Rezeki Ramadan, Ribuan Kerang Mendarat Di Pantai Yan Ruat, Kedah

IKLAN

Pergh, kalau buat kerang rebus memang sedapkan makan waktu berbuka. Perkongsian dari seorang pengguna fb iaitu Shafiyah Subki yang berkongsi rezeki di pagenya menjadi rezeki buat orang lain.

IKLAN

Dapat dilihat kerang-kerang segar di atas pantai yang memutih ditolak ombak. Apa pun tuk orang Kedah, sila bawa guni naa pagi kalau nak pergi cari. Mana tahu ada rezeki korang lagi.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI