Baru minggu kedua membuat persembahan, barisan bintang AF Megastar sudah pun mula tunjuk taring.

Finalis Hero Remaja turut berkesempatan menyaksikan konsert tersebut secara langsung di Royal Theatre Shah Alam dan sorakan yang diberikan memang ‘gila’. Tak sangka pula rupa-rupanya ada di antara mereka ni yang memang layan Akademi Fantasia.

Mesti ramai yang tertanya-tanya siapakah bintang AF pilihan hero korang ni kan? Jom kita tengok siapa pilihan mereka.

1. Aiman Rahman

Bagi Aiman, performance bintang AF yang menyerlah pada konsert kedua ini ialah Shahir dengan lagu Jampi. Genre  yang berbeza, persembahan kreatif dan outfit yang sangat kena dengan tajuk lagu.

2. Aiman Zaim

Aiman suka Sufi sebab originality dia membawa lagu itu dengan gaya tersendiri.Memang superb!

3. Alif Muhaimin

Alif suka Syamel!!! Sebab Syamel live up to his name, dia power! Suara best dan dia menyanyikan lagu favourite saya. Lagu yang sangat kena dengan tema.

 

 

4. Ashraff Moghni

Shahir paling best sebab dia menjiwai watak. Rockstar bila buat performance memang kena kena menjiwai lagu. So, bagi saya dia berjaya bawa lagu tu dengan overall performance yang meletop.

5. Aziq Mukhriz

Pilihan saya adalah Bob dan Syamel sebab vocal mereka memang power teruk! 

6. Ezmir Sadriq

Ofcourse Shahir kerana karakternya di pentas sangat mengagumkan. Pujian juga harus diberi pada susunan muzik dan costume dia malam tu.

 

IKLAN

 

7. Harris Annuar

Saya suka gaya suara Syamel yang memang dah seakan  penyanyi rock!

8. Ikmal Amry

Indah sebab dia memang Indah. Hehe.. Dia menyanyikan lagu favourite saya dengan baik dan rock gila! Meremang bulu roma.

9. Ilham Anuar

Bukan saja cantik, persembahan Marsha pun memang mantap. Suara dengan gaya memukau tu berjaya buat saya terhibur.

 

 

IKLAN

10. Irfan Akmal

Saya suka Sufi sebab suara dia memang power. Bila part tarik tu perghh.. Memang boleh layan la. Terbaik!

11. Nabil Aqil

Nabil suka Syamel sebab lagu dia memang betul-betul rock dan sangat menjiwai nyanyian.

12. Farhan Asri

Farhan suka Idayu sebab dia sangat bertenaga. Walaupun lagu asal yang dia nyanyi tu sedih, tapi dia berjaya membawanya dengan tema rock. Biarpun tanpa sebarang prop di atas pentas, dia berjaya buat penonton terpukau dengan persembahannya.

 

 

13. Rayyan Erwazri

Definitely, Marsha. Yeah!

14. Razman Mahayuddin

Amir Jahari. Dia berani mencuba sesuatu yang baru dengan menggabungkan elemen tradisional dalam genre rock. Cukup kreatif dan luar biasa.

15. Safwan Nazri

Saya paling suka Bob sebab cara dia sampaikan lagu tu memang power dan suaranya sangat jelas. Syabas Bob!

 

IKLAN