C.U.R.A.N.G

Inilah perkara yang paling ditakuti oleh semua pasangan terutamanya bagi kamu kaum perempuan. Sudah banyak kisah yang kita baca bagaimana lelaki yang dianggap baik, lemah lembu serta manis mulutnya telah berlaku curang kepada pasangan mereka.

Baru-baru ini, viral seorang wanita berjaya menangkap suaminya yang berlaku curang dengan wanita lain di rumah sewa mereka sebelum dia diceraikan.

Luahan hati wanita itu dikongsikan menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di laman Facebook milik Najihah Othman.

Menurutnya, dia mula berasa curiga dengan tindakan suaminya sejak tiga hari sebelum kejadian berlaku pada 5 November lalu apabila suaminya sering memberi alasan bagi mengelak berjumpa dengannya.

“Untuk pengetahuan semua, saya telah diceraikan oleh bekas suami pada 5 Disember 2021 asbab orang ketiga.

Nak lebih detail lagi boleh baca di sini

Ternyata curang ini faktornya bukan terletak pada personaliti seseorang. Jadi bagaimana untuk kamu kenal pasti apakah ciri-ciri seorang yang akan atau telah curang?

Sementara itu, rata-rata orang ramai yang membaca perkongsian tersebut turut meninggalkan pelbagai reaksi di ruangan komen. Jadi, disebabkan isu ini ‘trending’, Remaja senaraikan antara drama-drama Korea lain yang bertemakan ‘curang’.

1. A WORLD OF THE MARRIED

Drama yang bertemakan konflik keluarga ini memaparkan adegan ranjang yang panas atau babak ‘dewasa’ ini sarat menceritakan tentang pembalasan dendam seorang doktor terhadap suaminya yang telah berlaku curang.

2. Woman Of Dignity/The Lady In Dignity

Mengisahkan tentang Woo A-Jin yang hidup mewah kerana kekayaan ayah mertuanya, tetapi tidak kekal lama setelah suaminya mula curang. Hidup Woo A-Jin mula kucar-kacir. Park Bok-Ja seorang wanita misteri dan muncul dalam hidup Woo A-Jin dan mengajar Woo A-Jin untuk jadi terus tabah.

Namun begitu, drama ini tidaklah 100% fokus kepada cerita skandal atau perkahwinan Woo A-Jin, ada juga tentang perebutan harta ayah mertua Woo A-Jin.

3. Birth Of Beauty

IKLAN

Sa Geum-ran seorang isteri yang baik telah berkahwin dengan Lee Kang Joon tetapi tidak tinggal bersama hampir 7 tahun kerana bekerja di US. Jadi Sa Geum-ran tinggal bersama ibu mertua dan adik ipar yang melayannya sangat teruk.

Dia kemudiannya mendapat tahu bahawa suaminya curang dengan pembaca berita yang popular. Perempuan itu mengaku dan memalukan Sa Geum-ran dengan mengatakan yang dia tidak sepadan dengan suaminya itu.

Dia pun membawa diri dan ditimpa kemalangan. Semua menganggap wanita itu sudah meninggal dunia dan paling sedih, suami dan keluarga mertua langsung tidak datang ke hari pengebumiannya.

Sa Geum-ran merayu dekat doktor bedah plastik, Han Tae-Hee untuk mengubah dirinya menjadi jelita demi membalas dendam pada suaminya.

4. My Wife’s Having an Affair This Week

Menceritakan tentang Do Hyun Woo seorang producer TV yang menganggap dirinya bertuah kerana memiliki karier yang berjaya dan perkahwinan yang bahagia. Tetapi akhirnya terkejut apabila secara tidak sengaja terbaca mesej seorang lelaki kepada isterinya.

Drama ini sebenarnya lebih kepada bagaimana si suami nak menghadapi situasi tersebut kerana dia masih mahu selamatkan rumah tangga mereka. Dia juga turut meminta pendapat orang ramai di dalam forum.

5. My Mister

Dong-Hung (Lee Sun-Kyun) yang mempunyai 2 orang abang. Kehidupannya nampak okay sahaja tapi sebenarnya banyak yang di hadapi dan tidak berkongsi dengan sesiapa walaupun dengan isteri sendiri. Lebih malang lagi, isterinya curang dengan orang yang paling dia hormati, iaitu naib presiden di tempat kerjanya.

Bila abang-abangnya tahu yang isteri adik mereka curang, semua macam tak percaya dan sedih. Mereka tak sangka yang adiknya mempunyai masalah besar sedangkan dia kelihatan baik-baik sahaja. Drama ini lebih kepada hubungan kekeluargaan dan memang menangis je la kalau tonton cerita ni. Hiks!

IKLAN

6. I Have A Lover

Mengisahkan tentang Hae-Gang (Kim Hyun-Joo) seorang peguam yang berjaya dan disebabkan dia bercita-cita tinggi, beri kesan pada hubungan antara dia dan suami, Jin-Eon (Ji Jin-Hee).

Dalam masa sama suaminya berkenalan dan rapat dengan Seol Ri (Park Han Byul) yang mempunyai personaliti ceria sama seperti isterinya masa awal-awal bercinta dahulu. Mereka akhirnya menjalinkan hubungan cinta.

Hae Gang terlibat dalam satu kemalangan dan hilang ingatan. Dia kemudiannya hidup sebagai kakak kembarnya. Nanti dia akan terserempak semula dengan suaminya yang masih menjalinkan hubungan cinta dengan Seol Ri tu.

7. VIP

Mengisahkan tentang pasangan suami isteri Na Jung-Sun (Jang Na-Ra) dan Park Sung-Joon (Lee Sang-Yoon) yang bekerja dalam satu jabatan yang bertanggungjawab berurusan dengan pelanggan VIP di Sung Un Department Store.

Mereka berdua memang bahagia walaupun belum mempunyai anak. Namun kebahagiaan mereka tidak lama apabila Na Jung-Sun menerima satu mesej misteri yang memberitahu suaminya curang dan ada hubungan sulit dengan salah seorang dalam jabatan yang sama tempat mereka bekerja.

So, drama ni akan buat korang berteka-teki, antara pekerja mereka siapa yang ada affair dengan suami Na Jung-Sun?

8. The Last Empress

IKLAN

The Last Empress mengisahkan tentang Oh Sunny (Jang Na Ra), pelakon teater yang ceria dan comel yang berkahwin dengan Emperor Lee Hyuk, seorang kerabat diraja. Pada awalnya memang Oh Sunny gembira sebab dia memang ada hati pada Lee Hyuk.

Tapi selepas berkahwin, baru dia tahu bahawa Lee Hyuk banyak rahsia dan salah satunya mempunyai hubungan sulit dengan setiausaha sendiri.

Sebenarnya banyak rahsia lagi dalam istana tersebut, contohnya salah guna kuasa dan pembunuhan. Oh Sunny la yang akan bongkar segala-segalanya termasuklah balas dendam pada Lee Hyuk yang khianat padanya.

9. Ms Perfect

Mengisahkan tentang Sim Jae-Bok yang telah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Akibat dari tuntutan kerja dan komitmen yang banyak, timbul masalah antara dia dan suami, Koo Jung Hee.

Rupanya dalam diam, suaminya telah curang dengan seorang perempuan muda dan cantik, Na Mi.

Tapi yang plot twistnya, cerita ni bukan 100% tentang kisah curang suami dia dan Na Mi tetapi tentang seorang wanita yang muncul dalam hidup mereka, Lee Eun.

Lee Eun cuba merampas suami Sim Jae-Bok dan cara dia buat rancangan tu memang psycho habis.

10. Want A Taste?

Rasanya drama ini kurang popular dan jarang disebut di dalam media sosial. Mungkin kerana jumlah episod yang banyak, melebihi 100 episod.

Drama Want A Taste? mengisahkan tentang Hae-Jin, seorang wanita yang berkahwin dengan lelaki 6 tahun lebih muda dan mempunyai seorang anak perempuan. Dia menguruskan restoran bapa mertuanya dan berusaha untuk tanggung pembelajaran suaminya, Jin Sang di universiti.

Malangnya, suami Hae Jin, Jin Sang menjalinkan hubungan cinta dengan Joo-Ri, anak orang kaya. Bila Hae-Jin dapat tahu, dia taknak ceraikan Jin Sang. Tapi Jin Sang sampai sanggup mogok lapar semata-mata nak bercerai.

Dalam tempoh sulit tu, Hae Jin berjumpa dengan Dae-Gu yang juga mempunyai masalah rumah tangga.

Jangan stress-stress dan selamat menonton!

Sumber: sayaiday.com