Mana-mana peminat filem Tarzan pasti mengenali kelibat pelakon di sebalik watak popular itu iaitu Joe Lara.

Dukacitanya dilaporkan bahawa pelakon kelahiran Amerika Syarikat yang membintangi drama bersiri Tarzan: The Epic Adventures ini telah terkorban dalam satu nahas pesawat di tasik Percy Priest; kira-kira 19 kilometer di selatan bandar Nashville, Texas.

Pesawat Cessna C501 terhempas sejurus selepas berlepas dari Smyrna, sebuah lapangan terbang di Rutherford County, Tennessee dan ia menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Palm Beach, Florida.

IKLAN

Memetik kenyataan agensi berita Sputnik, Joe turut ada bersama-sama isterinya dalam insiden tersebut. Identiti lima lagi penumpang pesawat termasuk seorang pakar pemakanan juga telah dikenal pasti.

Pelakon Tarzan Antara Terkorban Dalam Nahas Pesawat Terhempas

IKLAN
Pelakon Tarzan Antara Terkorban Dalam Nahas Pesawat Terhempas
Penemuan serpihan kapal terbang yang dinaiki Joe Lara

Lembaga Keselamatan Pengangkutan Amerika Syarikat (NTSB) telah melancarkan siasatan menyeluruh bagi mengenal pasti punca nahas.

IKLAN

Sejak malam Sabtu, operasi pencarian telah mula dilakukan. Catat Rutherford County Fire & Rescue (RCFR) di Facebook, operasi pencarian telah berjaya menemui beberapa komponen pesawat dan mayat di sebuah kawasan berdekatan.

Bagaimanapun, usaha pencarian masih belum menemui mangsa hidup pada waktu ini.

Sebagai info, Joe Lara meniti tangga populariti setelah di terpilih memegang watak Tarzan dalam filem Tarzan in Manhattan pada 1989 sebelum membintangi Tarzan : The Epic Adventures yang bersiaran dari tahun 1996 hingga 1997.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI