Ini gempak gila! Semua tahu yang BTS sememangnya Idol yang telah berjaya merentasi Hollywood, dengan kemenangan yang tidak dijangkakan,, dan banyak lagi pencapaian hebat mereka. Malah kemunculan mereka dalam rancangan-rancangan ternama seperti The Ellen DeGeneres Show juga membuatkan Army dan seluruh kpop fandom teruja dengan pencapaian kpop di mata dunia.

Terbaru, pelakon A-list Matthew McCnaughey menzahirkan rasa gembiranya bersama keluarga ketika menghadiri konsert BTS! Hebatnya BTS ni!

Menerusi episode yang disiarkan pada 21 Januari lalu, Matthew McConaughey berkongsi pengalamannya ketika menghadiri konsert BTS di Taxes “Love Yourself” World Tour tahun lalu. Anak lalaki Matthew yang berusia 10 tahun dikatakan salah seorang Army dan ingin menonton konsert tersebut.

IKLAN

“Sebulan sebelum konsert diadakan, saya Nampak anak saya ni obses dengan BTS, sampai hafal setiap lagu mereka . Paling saya tak sangka dia boleh rap dalam Bahasa Korea. Dia sendiri yang minta kami bawanya menonton konsert BTS sebagai hadiah hari jadinya, maka saya dan isteri turutkan dan pergi ke konsert tersebut bersama beberapa rakannya dan kami terhibur ketika berada di konsert tersebut” katanya ketika ditemu bual oleh Ellen.

IKLAN

Tak tahu macam mana nak cakap dengan fenomena BTS di mata dunia ni. Bangga tak Army Malaysia? Agaknya macam mana kalau BTS datang Malaysia kan? Hiks!

IKLAN

 

https://www.youtube.com/watch?v=sr7xAbX3NAY