Kredit foto: hmdglobal

Jenama telefon bimbit yang pernah menjadi kesayangan ramai satu ketika dahulu, Nokia kini masih giat melancarkan beberapa model terbaru, termasuklah Nokia 150 dan Nokia 125. Kedua-dua model ini adalah telefon selular biasa dengan sistem operasi Series 30+.

Jom kita lihat spesifikasi bagi model terbaru daripada Nokia ini.

Nokia 150

Dilengkapi skrin 2.4”, butang kawalan serta nombor fizikal dan sebuah kamera VGA lengkap dengan flash. Terdapat sokongan menambah storan menerusi kad mikroSD sehingga 32GB, Terdapat pemain MPS 3 terbina serta sokongan radio FM yang tidak memerlukan fon telinga.

IKLAN

Menerusi bluetooth 3.0, fail dapat dikongsi di antara peranti namun ia tidak menyokong tambatan aksesori audio. Menurut HMD Global bateri pada Nokia 150 boleh bertahan sehingga 23.4 jam atau melakukan panggilan telefon sehingga hampir 20 jam.

Nokia Lancar Telefon Selular Model 150 & 125, Bateri Telefon Tahan Sehingga 22 Hari

Nokia 125

IKLAN

Spesifikasi yang hampir sama tetapi tiada kamera disertakan langsung. Storan dalaman membenarkan simpanan sehingga 2000 nombor dan 500 khidmat pesanan ringkas (SMS).

IKLAN

Korang boleh dapatkan Nokia 150 dengan pilihan warna hitam, biru dan merah pada harga $29 dan Nokia 125 mempunyai pilihan warna hitam dan putih dengan harga $24 (lebih kurang RM104).

Kedua-dua telefon ini hadir dengan bateri yang dikatakan mampu bertahan sehingga 22 hari (atau lebih). Bagi individu yang inginkan telefon bimbit untuk kegunaan minima, sudah tentu model dari Nokia ini menjadi antara pilihan terabik untuk korang.

Sumber: amanz.my

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI