Bercuti di pulau memang seronok, kan? Udara segar, pemandangan indah… dan yang paling penting, mestilah boleh ambil banyak gambar yang insta-worthy! 

Tapi sayanglah kalau gambar-gambar percutian anda tu hambar je responnya, sedangkan orang lain yang bergambar di tempat sama dapat berduyun-duyun likes. So, sebelum beach vacay anda yang berikutnya, belajar dulu 6 teknik (rahsia) ni:

1. Main Dengan Cahaya

Sama ada anda pencinta fotografi atau bukan, konsep ini pasti semua orang tahu. When taking a picture, the light is your best friend. Tapi, tak semua tempat ada pencahayaan yang bagus. Dalam situasi macam ni, anda perlu kreatif bermain dengan sumber cahaya, selain menggunakan sepenuhnya ciri-ciri yang ada pada smartphone camera anda. Hasilnya mesti superb!

2. Low Light? Takde Hal…

Dah dapat perfect spot nak bergambar, tapi gelap pulak…

  • Usah risau dengan Galaxy J5 Pro & Galaxy J7 Pro
  • Kualiti gambar dihasilkan lebih terang walaupun dalam persekitaran malap atau pada sebelah malam.
  • It allows you to capture moments tanpa mengira waktu

IKLAN

3. Acah-acah selfie

Okay, ini teknik untuk elakkan followers anda ‘penat’ dengan gambar-gambar swafoto korang di tepi pantai tu. Teknik ini obviously memerlukan bantuan at least seorang rakan anda. Nampak simple, but don’t be boring! Selain dapat feature most of your body, anda juga dapat tunjukkan pemandangan yang cantik dan yang paling penting mestilah smartphone kesayangan anda tu! Tapi lepas rakan anda ambilkan gambar ni, tolonglah ambilkan gambar dia pulak ya..

4. Silhouette

Tepi pantai ialah salah satu lokasi terbaik untuk anda ambil gambar silhouette, jadi serius rugi kalau anda tak buat! Waktu paling sesuai untuk shot begini ialah menjelang matahari terbenam. This is one of the best opportunities untuk anda luahkan emosi melalui body language.

IKLAN

5. Selfie – Minus the Noise

Yes, yes, we know.. Selfie itu wajib. Tapi jangan lupa, FOKUS tu penting. Dalam selfie, the main focus is you! Pemandangan memang dah awesome, jadi pastikan anda turut awesome dalam swafoto.

IKLAN

Bersama dengan Galaxy J5 Pro & Galaxy J7 Pro, alami pengalaman berselfie gaya pro dengan selfie focus baharu.

I can show you the world #hrxsamsung #mygalaxyj7pro #majalahremaja #pencarianheroremaja #teamfarhan #farhanasrifc

A post shared by Farhan Asri (@farhanleboo) on

6. Tak Perlu Terlalu ‘Jual Badan’

Pulau > Pantai > Air > Topless photo? Oh tak semestinya! Simpanlah sikit six-packs anda tu.. Tak ada six-packs? Takde hal… Cuba berendam paras dada atau go fully clothed je. Tetap seksi, guys!

 

Selfies dan momen-momen di atas dirakamkan menggunakan  Samsung Galaxy J5 Pro & Galaxy J7 Pro. Usah risau dengan gambar anda lagi dengan Samsung Galaxy J Pro.