Tiada bazar Ramadan, tiada masalah..

 

Selepas berita pembatalan segala bentuk penganjuran bazar Ramadan di seluruh negara pada minggu lalu, bukan rakyat saja mengeluh kerana merindui menu berbuka kegemaran masing-masing.

Malah ramai pengusaha makanan dan minuman turut mengeluh.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Ramai Setuju Bazar Ramadan Dibatalkan?

Ini berikutan sumber pendapatan mereka pada setiap tahun banyak terarah kepada peluang berniaga pada bulan Ramadan. Tak keterlaluan juga sekiranya penulis menyifatkan ada perniagaan yang ‘mengaut keuntungan’ untuk tempoh setahun hanya dalam masa sebulan ini saja.

Memahami sentimen tersebut, kerajaan negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur hari ini telah mengumumkan kerjasama dengan syarikat Grab Malaysia.

IKLAN

Murtabak, Roti John? GrabFood Tolong Dapatkan Makanan Favourite Kita Sepanjang Ramadan

Menurut Ketua Grab Malaysia iaitu Sean Goh, tanpa penganjuran bazan Ramadan, peniaga mungkin tidak dapat menghasilkan pendapatan seperti tahun-tahun sudah.

“Oleh itu, kami mahu menggalakkan mereka untuk menggunakan khidmat pembayaran cashless (tanpa tunai) serta membantu mereka mencapai jutaan pelanggan Grab melalui perkhidmatan kami seperti GrabPay, GrabFood dan GrabExpress.”

IKLAN

Grab ingin bekerjasama dengan lebih banyak majlis-majlis negeri untuk mendigitalkan ribuan peniaga bazar Ramadan. Selepas ini, korang akan lebih mudah mendapatkan menu kegemaran seperti Ayam Percik, Murtabak, Roti John dan sebagainya di GrabFood.

 

View this post on Instagram

 

Obviously, admin akan rindu murtabak.. 🥺 Korang? . #majalahremaja #remaja

A post shared by Majalah Remaja, MY (@majalahremaja) on

Sekiranya korang kenal mana-mana restoran dan peniaga di media social yang ingin memanfaatkan peluang bersama Grab ini, korang boleh meminta mereka menghubungi syarikat di grb.to/GrabRamadan.

Untuk pelanggan seperti kita pula, Grab sudah menyediakan diskaun sehingga 30 peratus untuk keperluan raya semasa kita shopping menggunakan GrabPay. Hanya klik pada promosi Grab ‘Raya Deals Dari Rumah’ okay!