Salah seorang finalis Dewi Remaja 2014/15 iaitu Fify Azmi telah membuktikan kemampuannya apabila dia mampu membawa watak 100 peratus berbeza dari personalitinya.

“Watak Utama Tak Mudah..” Finalis Dewi Remaja 2014/15, Fify Azmi Kini Heroin Filem Aksi

Ketika diberi peluang untuk membintangi filem aksi “Wira”, Fify tak terfikir dia diberikan rezeki sebesar ini, apatah lagi peluang menerajui salah satu watak penting dalam filem arahan Adrian Tan tersebut

Wira yang kini ditayangkan di pawagam seluruh negara memerlukan komitmen Fify untuk melakonkan watak Zain, seorang gadis lasak, degil, kasar dan hebat berlawan.

Lalui Latihan Yang Padat Dan Kental

“Pertama kali ditawarkan watak utama dalam filem, saya akui berlakon sambil berlawan bukanlah perkara yang mudah.

“Sepanjang proses penggambaran, saya perlu menjalani latihan ‘fighting and choreography’ di luar set untuk membiasakan diri bergerak secara natural.

IKLAN

“Saya juga mengalami kecederaan sewaktu menjalani latihan itu yang mengakibatkan kepala tersembam di lantai ketika berlatih dengan pelakon Indonesia, Ismee.

”Latihan fizikal yang lasak dan padat perlu saya lakukan setiap hari demi menjayakan watak sebagai Zain,” katanya ketika dihubungi oleh REMAJA.

“Watak Utama Tak Mudah..” Finalis Dewi Remaja 2014/15, Fify Azmi Kini Heroin Filem Aksi

Hairul Hazreen Seorang yang ‘Slumber’

Bergandingan bersama Hairul Hazreen, Fify banyak belajar daripada pelakon Paskal itu.

“Hairul seorang yang ‘slumber’ dan senang bekerjasama. Saya juga bertuah bila berada dalam filem bersama Josiah Hogan, Dain Said, Dato’ Hilal Azmi dan Yayan yang merupakan choreographer hebat dari negara seberang.”

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

Cuba teka kiteorg tengah borak pasal apa?

A post shared by fifyazmi (@fifyazmi) on

“Yang pasti, bukan mudah untuk menggalas watak utama. Ia tak seperti yang masyarakt fikirkan. Saya perlu bekerja keras untuk menzahirkan lakonan kepada penonton. Untungnya, saya dikelilingi para pelakon hebat yang tak habis-habis untuk mencurahkan ilmu.”

Keluarga Dewi Remaja

Sebagaimana yang korang tahu, Fify Azmi memulakan kariernya dengan menyertai pencarian Dewi Remaja 2014/15 bersama Raysha Rizrose, Syamim Farid, Balqish Maarof, Mawar Rashid, Puteri Aishah dan ramai lagi.

“Watak Utama Tak Mudah..” Finalis Dewi Remaja 2014/15, Fify Azmi Kini Heroin Filem Aksi

Pemenang kategori Dewi Persahabatan itu juga sempat memberi nasihat kepada finalis Dewi Remaja 2019.

IKLAN

Just be your self dan jangan fake. Semua dewi perlu berbuat baik antara satu sama lain, bantu kawan-kawan yang tengah down atau depress. Dan paling penting bagi sokongan kepada dewi lain seperti keluarga.

”Mana tahu, kamu pula yang memerlukan bantuan selepas ini,” katanya menamatkan perbualan kami.

*

Bagi korang yang belum menonton filem Wira, ini trailer-nya..

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI