BTS telah melakar sejarah apabila menyampaikan “mesej harapan” dalam satu video pra-rakaman yang disiarkan oleh Tabung Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef) pada Khamis.

“Life Goes On, Let’s Live On”, BTS Tampil Dengan “Mesej Harapan” Buat Dunia

Merupakan artis Korea pertama yang mencapai kejayaan ke Unicef, Kumpulan K-pop sensasi Korea Selatan BTS sebagai sebahagian daripada acara Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu (UNGA) ke-75.

“Life Goes On, Let’s Live On”, BTS Tampil Dengan “Mesej Harapan” Buat Dunia

Dalam video berkenaan, ahli kumpulan itu berkongsi pandangan mereka tentang penularan wabak COVID-19 dan turut mendorong peminat agar sentiasa tabah dan berfikiran positif.

IKLAN

“COVID-19 sememangnya di luar imaginasi saya.

“Konsert jelajah dunia kami terpaksa dibatalkan. Segala rancangan saya hilang begitu sahaja dan saya rasa keseorangan.

IKLAN

“Kini, mari kita ingat siapa kita sebenarnya dan hadapinya. Kita mesti sayangi diri sendiri dan ingatlah BTS akan sentiasa berada di samping anda.

“Ayuh! Kita bina semula dunia kita,” kata ketua kumpulan BTS, RM dalam bahasa Inggeris dan juga Korea.

IKLAN

“Life Goes On, Let’s Live On”, BTS Tampil Dengan “Mesej Harapan” Buat Dunia

Sebelum ini, BTS telah melakar sejarah dengan melonjak ke puncak di tangga pertama carta single US Billboard 100 menerusi lagu Inggeris baru mereka “Dynamite”. Ini menjadikan meeka merupakan artis Korea pertama yang mencapai kejayaan seperti itu.

Lagu ini, yang pertama dinyanyikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, mencapai 33.9 juta penstriman di Amerika Syarikat pada minggu pertama untuk berada di tangga pertama.

Daebak BTS…

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI