“Saya ambil insiden ini sebagai peringatan..”

 

Trauma kemalangan jalan raya bukan mudah untuk dilupakan begitu saja. Walaupun hanya berlaku untuk beberapa saat, impak dari segi fizikal dan mental boleh berbekas untuk bertahun-tahun lamanya.

Januari tahun ini, penyanyi yang popular dengan single Teka Teki iaitu Didi Astillah telah mengejutkan ramai followers-nya di media sosial dengan foto wajah lebam dan berbekas selepas terlebih dengan kemalangan jalan raya. Jauh sekali berbeza dengan wajahnya yang selalunya cantik semulajadi.

 

“Kereta Berpusing, Hentam Divider.” Kemalangan Jadikan Didi Astillah Hargai Masa Yang Ada
Instagram

 

“Lebih kurang pukul 2 pagi, saya dan kawan (driver) sedang keluar dari Jalan Alor untuk exit ke lebuhraya. Tiba-tiba je, sebuah kereta Proton memintas kami secara mengejut. Nasib sempat elak, tetapi akibatnya kereta kami pula berpusing dan menghentam kuat pada pembahagi jalan.

“Nasib kami dikira baik kerana keadaan jalan agak lengang dan tiada kereta lain yang ada di situ.

IKLAN

Dalam segmen khas dalam Majalah Remaja isu Julai 2018, Didi menceritakan bagaimana dia terpaksa ke dua hospital berbeza. Ini kerana sistem di sebuah hospital swasta tidak nampak menyakinkan. Lalu, bila dia beralih mendapatkan rawatan di hospital kerajaan, ujian mendapati tiada simptom patah atau luka dalam yang berlaku kepadanya.

Alhamdulillah.

“Cuma tiga hari kemudian, bibir saya mula menunjukkan tanda-tanda bengkak teruk. Kesan darah pada bibir pun mula mengeras, selain ada bunyi berdesing pada telinga,” kata remaja berusia 21 tahun ini.”

 

“Kereta Berpusing, Hentam Divider.” Kemalangan Jadikan Didi Astillah Hargai Masa Yang Ada
Foto: Akmar Azimi Stylist: FZ

 

IKLAN

Second Chance

Didi mengakui, kemalangan tersebut telah membuatkan dia merasakan Tuhan sedang menguji dan memberinya satu lagi peluang untuk hidup. “Teruk kot kereta kami, tapi Alhamdulillah kami berdua tak berdepan dengan kecederaan serius.

“Ia membuatkan saya terfikir untuk menggunakan peluang kedua ini untuk lebih menghargai masa sementara masih hidup ini. Setiap hari, saya perlu isikan dengan sesuatu yang membawa kebaikan kepada diri sendiri. Saya perlu kejar cita-cita dan juga luangkan lebih masa dengan keluarga.

I need to make them proud of me. Hasilnya, saya keluar dengan Teka Teki bersama Audi Mok dan Luna Tasha.”

 

IKLAN

 

Girl, kami doakan kamu agar lebih sukses dengan lebih banyak projek baru selepas ini. Walaupun pengalaman lampau dijadikan iktibar, masa depan kamu masih jauh di hadapan.

BACA kisah lanjut Didi Astillah di dalam Majalah Remaja isu Julai-September 2018.

ALL THE BEST DIDI! #GirlPower

 

“Kereta Berpusing, Hentam Divider.” Kemalangan Jadikan Didi Astillah Hargai Masa Yang Ada

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI