Kecantikannya jelas mempesona.

Inilah yang dikatakan usaha tanpa mengenal putus asa, alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Dalam pertandingan Miss Universe Thailand 2020 dari ratusan wanita yang mencuba nasib, Natthapat Pongpraphan hanya berjaya menempatkan dirinya untuk berada dalam kelompok 20 terbaik dan akur kandas tanpa memenangi sebarang gelaran.

Namun dua bulan kemudian dia berjaya mengukir senyuman di wajah apabila memenangi pertandingan Miss Thailand 2020 sekaligus mengalahkan 29 finalis yang lain. Berusia 27 tahun, dia sebenarnya seorang figura yang tidak asing dalam dunia ratu cantik dan merupakan seorang graduan bidang geo-sains dari Universiti Mahidol.

Berketinggian 172cm, sikap tidak mudah mengalah Natthapat patut dijadikan sebagai contoh dalam apa juga perkara. Usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil pada penghujungnya.

IKLAN

Kandas Di Miss Universe Thailand Oktober Lalu, Dua Bulan Kemudian Dia Memenangi Mahkota Miss Thailand.

Pertandingan Miss Thailand merupakan pertandingan ratu cantik tertua di negara gajah putih itu. Sebelum ini peserta pemenang pertandingan ini akan dihantar ke pentas Miss Universe sehinggalah lesen pertandingan tersebut di ambil alih oleh organisasi Miss Universe Thailand sejak tahun 2000.

IKLAN

Jika tahun lalu, pemenang Miss Thailand dihantar ke pertandingan Miss International dan bejaya memenangi gelaran juara, namun khabarnya tahun ini Miss Thailand tidak lagi memegang lesen untuk menghantar juara ke pertandingan itu. Kita nantikan dan lihat ke pertandingan antarabangsa manakah Natthapat akan dihantar sebagai wakil negaranya.

IKLAN

Sumber Gambar: Miss Thailand

BACA JUGA: STRUKTUR JAMBATAN RUNTUH, 30 FINALIS MISS THAILAND 2020 JATUH KE DALAM KOLAM KOTOR