Tahun 2021 dah sampai ke tengah tahun pun, bagi penulis tahun 2021 bukanlah tahun yang serba-serbi indah. Rata-rata dari kita hanya menghabiskan setengah tahun ini hanya di rumah sahaja dan melayari internet.

Jungkook BTS Dan Lisa BLACKPINK, ‘Kpop Idols’ Paling Menyerlah Dan Dicari 2021

Google baru-baru ini mengeluarkan senarai Kpop Idol yang paling banyak dicari menerusi enjin carian Google dari Januari hingga Jun tahun ini.

Guess what??

Jungkook, menjuarai carta tersebut manakala tiga lagi ahli kumpulannya iaitu V, Jimin dan Suga masing-masing berada di kedudukan kedua, ketiga dan keempat senarai tersebut.

Jungkook BTS Dan Lisa BLACKPINK, ‘Kpop Idols’ Paling Menyerlah Dan Dicari 2021

IKLAN

Ini merupakan tahun ketiga Jungkook berjaya mengekalkan kedudukannya itu setanding dengan populariti yang diraihnya pada ketika ini.

 

Kpop merupakan industri yang sangat besar bukan sahaja di Korea, malah beberapa selebriti mereka juga turut mendapat perhatian di seluruh dunia.

IKLAN

Lisa Blackpink pula berada di kedudukan kelima sekali gus bergelar Kpop Idols wanita paling popular dalam senarai tersebut.

Jungkook BTS Dan Lisa BLACKPINK, ‘Kpop Idols’ Paling Menyerlah Dan Dicari 2021

Lisa mengalahkan rakan sekumpulannya iaitu Jennie, Rose dan Jisoo yang menduduki tangga keenam, 10 dan 12 carta berkenaan.

IKLAN

Pengumpulan data yang dikeluarkan Google itu diperolehi dari 1 Januari hingga 28 Jun lalu.

Selain ahli kumpulan BTS dan Blackpink, penyanyi IU, 28, dan ahli kumpulan Astro, Cha Eunwoo, 24, turut tersenarai dalam Top 10 carta tersebut di mana masing-masing berada di kedudukan ketujuh dan kesembilan paling popular dan dicari pengguna Internet seluruh dunia.

Congrats Jungkook!

Sumber :  Allkpop

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI