Happy 42nd Birthday! Throwback 8 Cover Majalah Remaja Bersama Tok Ti

853

 

Kalau korang drive pada hari ini dan asyik terdengar lagu Datuk Seri Siti Nurhaliza dimainkan di radio, mesti korang dapat agak yang hari ini merupakan hari kelahiran penyanyi nombor satu negara ini.

Pada usia 42 tahun sekarang, Tok Ti sememangnya masih jelita, ceria dan glowing apabila kita melihat beliau di Instagram, di kaca televisyen, akhbar dan muka hadapan majalah. Iyalah, dah bergelar ibu kan.

Kini apabila Tok Ti dan pasangan, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa diketahui umum sedang menantikan kelahiran cahaya mata kedua pada pertengahan pertama tahun ini, lagilah bertambah glowing.

ARTIKEL BERKAITANTokTi Dedah Jantina Anak Kedua Secara Langsung Sebentar Tadi – REMAJA

Jika diimbas kembali terhadap kelibat Tok Ti di media pencetakan sepanjang karier beliau, kami berani katakan bahawa Tok Ti merupakan selebriti yang paling kerap menghiasi halaman hadapan (cover) majalah tempatan sejak awal pembabitan beliau.

Kalau ditelek wajah dan aura juara Bintang RTM 1995 ini, kecantikan beliau masih kekal. Tak percaya? Cuba korang tengok setiap kali Tok Ti menghiasi cover majalah REMAJA.

.

Majalah Remaja Januari 2001

Ini merupakan di antara momen istimewa buat Tok Ti memandangkan beliau sedang bersiap sedia untuk melancarkan album studio kelapan beliau berjudul Safa; yang memuatkan lagu-lagu malar segar seperti Percayalah, Lakaran Kehidupan dan Bicara Manis Menghiris Kalbu. Sememangnya, Siti tetap top!

.

Majalah Remaja September 2002

Tok Ti nampaknya bercerita tentang impian hidupnya. Mungkin tengah merancang untuk membuka empayar kosmetik. Pada bulan ini, beliau baru saja selesai dengan persembahan secara langsung lagu Badarsila di Anugerah Era 2002.

IKLAN

Imej dengan lilitan shawl ringkas atau bandana juga amat popular pada masa ini, terutamanya foto Jennifer Lopez untuk album This Is Me Then dan foto Christina Aguilera untuk album Stripped.

.

Majalah Remaja Januari 2003

Edisi khas untuk mengenengahkan isu kecantikan, Tok Ti berkongsi rahsia dan petua yang diturunkan oleh ahli keluarga beliau sejak dulu. Ada juga terselit segmen khas bersama Maybelline yang menjadikan Tok Ti sebagai duta mereka pada waktu itu.

Pada tahun ini, Tok Ti tersangatlah sibuk dengan persembahan baik di dalam negara mahupun di luar. Antara yang sempat dijayakan oleh beliau adalah persembahan LIVE in Japan Treasure The World, LIVE in Indonesia TransTV dan HMI untuk RTM.

Tok Ti pun sempat untuk melancarkan album E.M.A.S dua bulan selepas majalah REMAJA isu Januari ini dikeluarkan.

.

Majalah Remaja Julai 2003

Wow, lain sangat Tok Ti dalam cover ini berbanding cover beliau pada bulan Januari. Isi kandungannya menjawab persoalan Tok Ti yang kononnya dikaitkan dengan berita ‘kacang lupakan kulit’ dan skandal cinta. Ouh..

BACA LAGITahniah TokTi, Nama Siti Nurhaliza Bakal Terpahat Di ‘Walk Of Fame’ – REMAJA

.

Majalah Remaja Jun 2004

Tok Ti nampaknya memang tak dimakan zaman, semakin muda! Dah macam Benjamin Button pula kami tengok hehe. Mengenakan fesyen rambut bertocang, Tok Ti nampaknya sudah mula berjinak-jinak dengan bidang perniagaan.

Pada tahun ini juga, Tok Ti banyak mencapai kejayaan yang kami rasakan masih merupakan antara yang terhebat dalam sejarah karier beliau. Antaranya, penganjuran konsert Siti Nurhaliza Fantasia Tour di Stadium Nasional Bukit Jalil, kemenangan hebat di Anugerah Planet Muzik, persembahan di Golden Melody Awards Taiwan sebagai artis pertama bukan berbangsa Cina dan pengeluaran album favourite ramai,  Prasasti Seni.

.

Majalah Remaja Mac 2005

Tahun yang cukup sibuk buat penyanyi nombor satu negara ini apabila beliau sedang melakar sejarah sebagai artis Malaysia dan dari Asia Tenggara tunggal untuk menjayakan konsert di pentas berprestij Royal Albert Hall, London pada 1 April. Nasib baik Majalah Remaja sempat untuk mendapatkan Tok Ti sebelum beliau berlepas.

.

Majalah Remaja Feb 2006

Sepanjang karier Tok Ti, normal lah bagi seorang selebriti itu untuk dikaitkan dengan kisah-kisah cinta. Segala perihal peribadi ingin diketahui oleh peminat dan masyarakat.

Ramai sebenarnya selebriti yang ‘tersungkur’ apabila kisah cinta mula diperkatakan, tetapi tidak TokTi. Biarpun dihambat dengan gosip, Siti tidak menjadikan itu sebagai satu halangan dan tetap fokus pada karier. Namun bermula tahun 2006, Siti mula terbuka hati untuk bercerita tentang cinta hatinya yang mula berputik.

.

Majalah Remaja Ogos 2006

Sah! Tok Ti akan meninggal dunia remaja pada tahun 2006 apabila beliau mengesahkan akan menamatkan zaman bujang dengan pilihan hati beliau yang pada waktu itu popular dikenali sebagai Datuk K.

*

REMAJA ambil kesempatan ini untuk mendoakan agar Tok Ti sentiasa dikurniakan kesejahteraan, kesihatan, kegembiraan dan comel je selalu okay! Amin.

BACA LAGIMemang Hari TokTi! Dinobat Artis Tempatan Paling Popular Di Spotify Kalahkan 4 Lelaki – REMAJA