Memasuki hari ketiga selepas berakhirnya Pilihan Raya Umum ke-14, Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir masih tidak gagal mengejutkan ramai pihak yang menantikan pembaharuan daripada beliau.

 

Terbaru, Tun M mengumumkan ‘Council of Elders’ atau senarai Majlis Penasihat kepada Kabinet Malaysia yang akan datang. Khasnya bagi memastikan 100 hari selepas pembentukan kerajaan baru Malaysia berjalan dengan lancar.

Untuk jangka masa panjang pula, pakar negara yang diakui mempunyai kredibiliti luar biasa dalam bidang masing-masing ini juga bertindak sebagai penyedia ‘idea dan solusi’ untuk diserahkan kepada kementerian yang diwakili di dalam Kabinet Malaysia agar senarai Menteri baru yang bakal (atau sudahpun dilantik) dapat berkhidmat pada jalan yang seiring dengan keperluan rakyat dan negara.

5 nama individu yang tersenarai ialah Tun Daim Zainuddin (Menteri Kewangan 1984 – 1991 / 1999 – 2001), Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz (Gabenor Bank Negara 2000 – 2016), Tan Sri Hassan Marican (CEO & Presiden Petronas 1995 – 2010), Robert Kuok (Individu terkaya Malaysia dengan aset berjumlah RM61 B hasil perniagaan gula) dan Professor Dr Jomo Kwame Sundaram (Ahli Ekonomi terkemuka dengan sijil kedoktoran dari Universiti Harvard).

Gelaran ‘Council Of Elders’ Jadi Tumpuan Netizen, Ini 10 Memes Pilihan REMAJA!
Sidang pertemuan pertama Council of Elders. Seriously, mereka semua ada career-goals!

 

Haa, amik kau! Semuanya punya pengalaman yang cukup meluas untuk membantu negara, insyaAllah.

Rakyat dilihat teruja dengan ‘Council of Elders’ ini sehinggakan mereka sempat membuat memes menarik dan kreatif. Cer tengok mana satu favourite korang:

 

01

IKLAN

 

02

 

03

 

04

IKLAN

 

05

Gelaran ‘Council Of Elders’ Jadi Tumpuan Netizen, Ini 10 Memes Pilihan REMAJA!

 

06

 

IKLAN

07

 

08

 

09

 

10

 

So, mana satu favourite korang?