“Dulu Tak Sempat Cuba, Nasib Ada Balik” Giliran McDonald’s Perkenalkan Perisa ‘Sea Salt’

2833
Sedap ke tak Sea Salt McFlurry ni?

 

Jujurnya, trend pencuci mulut ataupun desert di Malaysia ini bagaikan putaran roda.

Kadangkala, ia ada kemudian tidak lagi diperkenalkan. Ada juga restoran yang memperkenalkan desert tertentu hanya sekali setahun.

Selain itu, penulis juga perasan ada putaran trend perisa di kalangan francais. Sebaik saja satu perisa popular ditamatkan oleh satu francais, sebuah lagi francais akan mengeluarkan perisa yang seakan sama kerana ia diminati oleh pembeli di Malaysia.

Contohnya, jika sebelum ini Family Mart mengeluarkan aiskrim Sea Salt Sofuto, kini tiba giliran McDonald’s pula untuk memperkenalkan desert berperisa sea salt versi mereka.

IKLAN

Ia merupakan perisa terbaru untuk McFlurry dan mempunyai campuran aiskrim vanila bersama rasa sea salt di dalamnya.

Sea Salt Sofuto oleh Family Mart.

 

Seperti yang dikomen oleh netizen di Facebook McDonald’s, ini adalah peluang kedua untuk korang merasai keunikan desert berperisa sea salt setelah ia sukar untuk didapati di Family Mart Malaysia.

Sedikit manis, sedikit masin daripada campuran garam laut itu memang menjadikan kombinasi ini sebagai sesuatu yang menyegarkan.

Sea Salt McFlurry.

Lebih menarik, Sea Salt McFlurry ini juga cukup Instagrammable dengan warna biru dan ungu ‘sprinkles’ yang ditaburkan di atasnya.

Haihh tengok je gambar sudah membuatkan penulis jealous dengan mereka yang telah merasainya bermula hari ini.

Hanya pada harga RM7.00 korang boleh mendapatkannya secara McDelivery, pandu laju ataupun takeaway dari restoran.

Tapi ingat, ia tidak dihidangkan dengan gelas kaca seperti di dalam poster tau! Hehe..