Memahami jiwa anak muda dan remaja, syarikat terkemuka elektronik dan komunikasi mudah alih China memperkenalkan OPPO Reno5 F di Malaysia. Zaman sekarang ni, salah satu benda yang utama sebelum membeli smartphone mestilah lihat kualiti gambar dan cameranya, bateri dan bentuk fizikal telefon itu.

Kalau itu yang korang cari, OPPO Reno5 F la jawapannya.

Buat Yang Suka Selfie Dan OOTD, OPPO Reno5 F Sesuai Dimiliki!

Model dari OPPO ini juga menampilkan MK dari K-Clique, dan juga Loca B  sebagai duta siap mencipta lagu unik yang mengabadikan betapa seronoknya kehidupan apabila anda merangkul semua yang ditawarkannya dan Jalani Hidup Pantas Tanpa Batasan. Lagu ini juga dilancarkan pada hari yang sama dengan pelancaran Oppo Reno5 F.

Buat Yang Suka Selfie Dan OOTD, OPPO Reno5 F Sesuai Dimiliki!

Berikut kami senaraikan sebab kenapa korang patut miliki smartphone dari OPPO ini.

1. Gambar Dan Video Lebih Wow!

Buat Yang Suka Selfie Dan OOTD, OPPO Reno5 F Sesuai Dimiliki!

IKLAN

OPPO Reno5 F didatangkan dengan kamera yang memberikan kemampuan untuk mengambil gambar dengan memanfaatkan Artificial Intelligence (AI) atau kecerdasan buatan yang amat popular ketika ini.

Kamera OPPO Reno5 F utama disokong oleh Kamera Quad 48MP, yang juga dilengkapi dengan kamera sudut lebar 8MP, kamera makro 2MP dan kamera mono 2MP. Di samping itu, untuk selfie yang lebih baik, OPPO telah melengkapkan kamera depannya dengan resolusi 32MP.

Menariknya lagi, Potret Warna AI membawa perspektif baru untuk fotografi telefon pintar dan videografi dengan menjadikan subjek foto lebih menonjol dengan bermain dengan pengasingan warna. Potret Warna AI menjadikan warna latar hitam dan putih, dan menjaga warna invidual atau secara berkumpulan dalam foto atau video kelihatan semula jadi dengan warna yang sebenarnya.

OPPO Reno 5 F juga mewarisi ciri fotografi dan videografi yang telah menjadi ciri khas siri Reno baru-baru ini, seperti Video Dual-view, Video Monochrome, AI Scene Enhancement, dan Night Flare Portrait. Peranti ini menawarkan sekumpulan fitur yang lebih lengkap untuk pengguna merealisasikan kreativiti melalui foto dan video. Aplikasi penyuntingan video SOLOOP memberi pengguna pilihan untuk mengedit video berkualiti tinggi dengan mudah melalui templat video dan pelbagai fungsi penyuntingan profesional.

2. Rekabentuk Yang Nipis Dan Menarik

IKLAN

Buat Yang Suka Selfie Dan OOTD, OPPO Reno5 F Sesuai Dimiliki!

Senang dipegang dan disimpan, OPPO Reno 5 F dicipta dengan bentuk yang sangat ramping dengan ketebalannya hanya 7.8 mm dan berat hanya 172 g.

3. Bateri Tahan Lebih Lama

Nama pun sesuai untuk anak muda, sudah tentu bateri telefon pintar ini memberikan perhatian khusus dalam meningkatkan prestasi kebolehan bateri berbanding Siri F17 terdahulu. Kali ini OPPO Reno5 F memperkenalkan kapasiti bateri lebih besar iaitu 4310mAh dan teknologi Pengecasan Pantas VOOC 4.0.

IKLAN

4. Sistem Operasi ColorOS 11

Buat Yang Suka Selfie Dan OOTD, OPPO Reno5 F Sesuai Dimiliki!

Selain membawa berbagai keunggulan pada sisi optimalisasi gaming melalui sistem operasi ColorOS 11, OPPO Reno5 F juga menawarkan berbagai keunggulan pada sisi produktiviti melalui sistem operasi berbasis Android 11 ini.

5. Khas Untuk Gamers

Permainan Floating Window tidak akan mengganggu permainan pengguna kerana skrinnya diminimumkan dan tidak menyebabkan keluar dari permainan. Sebenarnya, permainan boleh terus berjalan sebagai tetingkap terapung sementara pengguna mengakses aplikasi lain seperti membalas e-mel. Akhirnya, Bullet Screen Message adalah penyelesaian yang sesuai untuk pemain mudah alih yang tidak mahu menyekat pemberitahuan sepenuhnya. Mesej dari aplikasi yang disokong seperti WhatsApp, Telegram, LINE, Messenger, dan SMS akan bergulir di layar, sehingga pengguna tidak perlu membuka munculan pesan yang akan mengganggu permainan.

Eh sebelum penulis terlupa, OPPO 5F ini hadir dengan dua pilihan warna iaitu Fantastic Purple and Fluid Black yang pastinya memang sesuai dengan jiwa remaja macam kita. So what do you think? Pada harga pasaran RM 1,199, penulis rasakan OPPO 5F memang berbaloi untuk dimiliki.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI