Nak jadi solo traveller memang kena banyak akal. Kalau tak, macam mana nak capture momen-momen indah sepanjang bercuti? Takkan la semua gambar kita nak harapkan orang lain yang tolong snap kan?

Nah, tak payah pening-pening nak fikir, ini jawapannya. Selepas setahun, GoPro muncul lagi dengan model terbaru mereka, Hero 8 Black yang sudah tentu lebih canggih dan hebat berbanding sebelumnya.

Buat Kaki Travel Solo & Youtuber, Hero 8 Black Kembali & Makin Canggih!

Diperkenalkan Dengan Beberapa Fungsi Baru

Beza paling nyata adalah pada fizikalnya. Tiada lagi perumah khas untuk berikan perlindungan dan mount kepada kamera sebaliknya mount pada Hero 8 hadir dalam bentuk boleh lipat. Rekaan ini menjadikan kamera 14% lebih ringan.Perumah konvesional sebelum ini telah digantikan dengan mods yang sangat berguna.

IKLAN

Buat Kaki Travel Solo & Youtuber, Hero 8 Black Kembali & Makin Canggih!

Hero8 Black Mods ada tiga komponen dan mereka ialah:

IKLAN
  • Media Mod dilengkapi mikrofon shotgun dan dua cold shoe untuk aksesori lain. Ia juga ada port HDMI, jek audio 3.5mm serta HDMI out.
  • Display Mod boleh disambung pada coldshoe Media Mod dan anda akan terima paparan menghadap anda
  • Light Mod adalah aksesori lampu kalis air sehingga 10 meter

Buat Kaki Travel Solo & Youtuber, Hero 8 Black Kembali & Makin Canggih!

Selain itu dalam GoPro Hero 8, ianya didatangkan dengan Media Mod sesuai untuk mereka yang ingin membuat rakaman video dan mereka yang bekerja sebagai pnggiat industri media. Kelebihan ini, pengguna dapat menambah pelbagai aksesori lain seperti skrin LCD tambahan, lampu LED serta tripod.

IKLAN

Buat Kaki Travel Solo & Youtuber, Hero 8 Black Kembali & Makin Canggih!

Fungsi HyperSmooth 2.0 Curi Perhatian
Selain itu, ciri menarik dalam model ini semestinya fungsi HyperSmooth 2.0. Dengan mod ini, anda tidak perlu risau video yang dirakam tidak jelas mahupun bergegar teruk kerana ianya membolehkan pengguna mendapatkan video yang stabil dengan jelas dan terang dalam resolusi 4K 60FPS. Malah fungsi video gerak perlahan, TimeWarp 2.0 turut diperkenalkan.


Untuk maklumat, GoPro Hero 8 dijual dengan harga $399 bersamaan RM1670.81) dan harga ini tidak termasuk dengan aksesori tambahan yang lain. Jadi, siapa kata bercuti seorang diri tak boleh capture gambar cantik-cantik kan?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI