Kemenangan Hero Remaja 2021, Muhammad Amirul Aiman Bin Norazman atau lebih dikenali sebagai Mierul Aiman semalam masih menjadi perbualan penonton dan peminat yang mengikuti rapat program pencarian Hero Remaja yang baru saja melabuhkan tirainya semalam.

Remaja yang berasal dari Putrajaya itu telahpun berjaya mengenepikan saingan sengit daripada tiga lagi finalis akhir yang bertanding semalam iaitu Naib Juara, Aqil Taqee, Fazziq Muqris yang memperolehi Tempat Ketiga dan Afiq Hamidon di Tempat Keempat.

“Atas Usaha & Bakat, Allah Zahirkan Kemenangannya..” Ibu Bapa Terus Sokong Mierul Aiman Dari Belakang

Bercakap selepas program tersebut berakhir, Mierul menyifatkan kemenangannya semalam adalah hadiah istimewa buat dirinya yang sudah lama mengimpikan momen ini. ‘Hadiah’ gelaran juara itu juga didedikasikan kepada ahli keluarganya terutama ibu bapa yang tidak pernah putus asa memberikan dorongan secukupnya untuk anak mereka itu fokus mengejar cita-cita.

“Apa yang abah & mama sempat cakap kepada saya sebaik saja finale tamat adalah jangan sesekali lupakan daratan kita. Ingat selalu di mana kita berdiri. Dan sekarang ini, persaingan sebenar baru saja bermula di mana Mierul perlu mencari peluang untuk membawa diri selepas ini.

“Buat masa ini, Mierul belum fikir banyak lagi dan masih menikmati momen kemenangan ini,” katanya yang juga bergelar seorang model komersil sebelum menyertai pencarian Hero Remaja. Setelah sekian lama mencedok pengalaman berada di hadapan kamera dan juga di pentas teater, semua persiapan Mierul terbukti berhasil dalam segmen pengacaraan solo, lakonan sketsa bersama pelakon tersohor Wan Maimunah dan juga di segmen terakhir, soal jawab ataupun Q&A.

IKLAN

“Atas Usaha & Bakat, Allah Zahirkan Kemenangannya..” Ibu Bapa Terus Sokong Mierul Aiman Dari Belakang

“Jujurnya, Mierul terkejutlah kerana (memenangi pencarian Hero Remaja) adalah salah satu impian Mierul. Impian Mierul juga adalah untuk menjadi seorang pengkarya dan penghibur.

“Tuhan itu Maha Adil, Dia percaya kepada bakat-bakat Mierul untuk membuka jalan ini. Dari episod satu hingga lapan, hanya Mierul yang mengerti pengorbanan sendiri dan Alhamdulillah, pengorbanan tersebut berhasil,” luahnya lagi.

IKLAN

“Atas Usaha & Bakat, Allah Zahirkan Kemenangannya..” Ibu Bapa Terus Sokong Mierul Aiman Dari Belakang

Kehadiran kedua-dua orang ibu bapa Mierul ke set finale Hero Remaja semalam sedikit sebanyak membakar semangat anak mereka itu untuk melakukan sebaik habis di hadapan rakyat Malaysia yang menonton secara langsung dari kaca televisyen mereka.

Kongsi ayah Mierul, beliau bersyukur ke hadrat Allah SWT di atas kurniaan (kemenangan) semalam.

IKLAN

“Atas Usaha & Bakat, Allah Zahirkan Kemenangannya..” Ibu Bapa Terus Sokong Mierul Aiman Dari Belakang

“Atas bakat yang dikurniakan ke atas anak kami Mierul, kami sebagai ibu dan bapanya terus menyokong dari belakang. Segala-galanya adalah atas bakat dan usaha. Dan hari ini, Allah zahirkan menerusi kemenangannya (malam tadi),” katanya.

Bagi ibu Mierul pula, anak keduanya itu sudah tentu telah membanggakannya, , abah, adik-adik dan along yang menonton dari rumah.

“Saya pun tidak banyak sangat boleh cakap lagi melainkan Alhamdulillah syukur. Ini adalah usaha gigih Mierul Aiman sendiri. Dia memang bertungkus-lumus untuk mendapatkan apa yang dia hendak. Dengan izin Allah, semuanya tercapai,” katanya.

Sekali lagi kami ucapkan tahniah kepada Mierul Aiman, Hero Remaja 2021. Moga-moga, nama dan bakatnya akan terus menyinar di industri seni hiburan sebagai ‘triple threat’ dalam kalangan pendatang baharu yakni sebagai seorang pelakon, pengacara dan model.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI