Harry Brant bersama ibunya, Stephanie Seymour. Juru Foto: GILBERT CARRASQUILLO/GETTY

 

Sosialis fesyen, Harry Brant disahkan telah meninggal dunia pada 17 Januari (waktu Amerika Syarikat) selepas dipercayai terlebih mengambil dos dadah.

Lapor The New York Times pada dua hari lalu, kematian Harry yang juga merupakan anak lelaki supermodel 80-an dan 90-an, Stephanie Seymour telah disahkan oleh keluarganya sendiri.

Kata mereka,” Kami akan sentiasa bersedih apabila mendapat tahu hidupnya hanya bertahan sebentar disebabkan oleh ‘penyakit’ mendukacitakan ini.”

Anak Lelaki Supermodel Mati Mengejut Sebabkan Gaya Hidup LiarHarry bersama ibu dan abangnya, Peter. Sumber Foto: Instagram @harry_brant.

Harry boleh dianggap sebagai seorang remaja yang cukup bertuah semasa masih hidup.

IKLAN

Legasi keluarganya yang mewah memberinya peluang untuk memasuki kelompok elit di New York. Hidupnya dikelilingi golongan ternama seperti puteri raja Greece dan cucu saudara Presiden Amerika, Kyra Kennedy.

Disebabkan oleh stail dan gaya hidupnya yang mewah itu, dia menjadi perhatian ramai. Sejak usia belasan tahun, Harry dikenali ramai sebagai lelaki yang dipenuhi kemewahan dan dunia glamor.

Pada usia 16 tahun saja, Harry telah menerima jemputan ke acara fesyen tahunan, Met Gala pertamanya. Dia juga pernah menjadi model BAGI pertunjukan fesyen Balmain dan pernah mengeluarkan koleksi solekan bersama-sama abangnya, Peter untuk jenama MAC Cosmetics.

IKLAN

Disebabkan ayahnya, Peter M. Brant memiliki majalah Interview, Harry berpeluang menulis dalam kolum sendiri.

Segala peluang yang berlaku pada usia muda ini dipercayai sukar untuk dikendalikan oleh Harry. Akibatnya, dia terjebak dengan bahan terlarang dan bergantung kepada dadah untuk meneruskan kehidupan.

IKLAN

Anak Lelaki Supermodel Mati Mengejut Sebabkan Gaya Hidup Liar

Juru Foto: PATRICK KOVARIK/GETTY.

Harry dilaporkan mempunyai perancangan untuk memasuki pusat pemulihan beberapa hari saja lagi. Namun, segalanya jelas terlambat setelah dia menghembuskan nafas terakhir.

Untuk pengetahuan, Harry dilahirkan setahun selepas ibu dan ayahnya melangsungkan perkahwinan di Perancis. Majlis tersebut dihadiri oleh Naomi Campbell sebagai pengapit.

Anak Lelaki Supermodel Mati Mengejut Sebabkan Gaya Hidup Liar

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI