Nama artis K-pop keturunan Thailand, Lisa Blackpink kini terus mekar dalam industri hiburan antarabangsa.

Bukan sahaja mengecap kejayaan bersama kumpulan K-pop popular dunia, Blackpink malah, karier solonya juga turut mendapat sambutan yang luar biasa.

“Akhirnya Kita Ada Persamaan…,”- Tular Foto Peha Berbintik Merah & Penuh Stretch Mark, Lisa Blackpink Buat Netizen Sayang Kulit Sendiri

Terbaharu, tular satu ciapan di aplikasi Twitter yang memaparkan foto Lisa sedang membuat persembahan di atas pentas.

Foto berkenaan telah menimbulkan perdebatan hangat netizen yang tertumpu pada bahagian peha Lisa yang dikatakan dipenuhi bintik-bintik merah dan tanda regangan (stretch mark).

Ada diantara netizen yang mengkritik tindakan Lisa yang dikatakan tidak mengambil berat tentang penampilan dan penjagaan kulitnya itu.

IKLAN

Namun begitu, terdapat juga netizen yang memuji penyanyi lagu Lalisa itu kerana berani menampilkan warna kulit sebenarnya segali gus menolak stereotaip yang mengatakan selebriti K-pop harus sentiasa tampil cantik sehingga terpaksa menyembunyikan kekurangan mereka kepada umum.

“Selebriti K-pop memang sangat dikenali dengan stereotaip untuk memiliki kulit yang bersih, putih dan lembut. Malah mereka juga obses untuk menyembunyikan warna sebenar kulit mereka. Namun, Lisa telah memecahkan tembok stereotaip yang telah berdekad lamanya di dalam industri seni di Korea.

“Kesan regangan itu normal. Lisa juga manusia.

“Terima kasih kerana menunjukkan dan mengingatkan kami yang ketidaksempurnaan itu sebahagian daripada kesempurnaan.

IKLAN

“Kita kena biasakan selebriti berkongsi gambar asli mereka ketika membuat persembahan di atas pentas daripada menyunting sehingga kelihatan putih dan menutup segala kesan luka,” antara komen-komen netizen.

“Akhirnya Kita Ada Persamaan…,”- Tular Foto Peha Berbintik Merah & Penuh Stretch Mark, Lisa Blackpink Buat Netizen Sayang Kulit Sendiri “Akhirnya Kita Ada Persamaan…,”- Tular Foto Peha Berbintik Merah & Penuh Stretch Mark, Lisa Blackpink Buat Netizen Sayang Kulit Sendiri

Pada masa sama, foto Lisa tersebut secara tidak langsung telah menaikkan keyakinan para netizen untuk sentiasa berbangga dengan warna dan keadaan kulit mereka sendiri.

IKLAN

“Kepada para wanita, punyai stretch mark itu normal. Lisa yang punyai duit yang banyak pun ada kulit sebegitu. Jangan insecure lagi.

“Akhirnya saya punya persamaan dengan Lisa. Sama-sama ada stretch mark.

“Lisa juga punyai stretch mark. Rasa insecure berkurang.

“Ketika ini, saya sukakan stretch mark saya sekarang,” antara respon-respon daripada netizen.

Baru-baru ini, Lisa telah mencetuskan sensasi selepas berkongsi beberapa foto yang memaparkan dirinya sedang mengenakan bikini ketika bercuti di sebuah pulau.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Lisa & Twitter @losashots