Aina Abdul. FOTO: TV3 Malaysia

Lagu Terus Hidup yang dicipta sendiri oleh penyanyi, Aina Abdul membawa tuah kepadanya apabila ia diangkat sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL37) di Axiata Arena, Bukit Jalil pada malam ini.

Aina sekaligus membawa pulang trofi dan keseluruhan hadiah wang tunai RM100,000 selaku juara AJL37 kerana ia merupakan hasil ciptaan dan nyanyian solonya sendiri.

Aina Abdul Bolot RM112,000! Dinobat Juara AJL-37, Vokal Terbaik
FOTO: TV3 Malaysia

Terlebih dahulu, Aina telah dinobatkan sebagai penerima katgeori Vokal Terbaik untuk dua tahun berturut-turut lalu membawa pulang trofi serta wang tunai RM12,000.

Lagu yang disebut-sebut sebagai salah satu pilihan utama untuk menjuarai AJL37, Suatu Malam Di Temasek nyanyian dan ciptaan Joe Flizzow dan SonaOne pula terpaksa berpuas hati di kedudukan naib juara. Mereka membawa pulang trofi dan wang tunai RM50,000.

IKLAN

Sementara itu, satu lagi buah lagu yang juga diramalkan berada dalam kedudukan Top 3 iaitu Anugerah Terindah nyanyain Alif Satar & The Locos pula menduduki tempat ketiga sekaligus melayakkan mereka menggondol trofi dan wang tunai RM30,000.

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Nujum Neelofa’ Muncul Semula, Harap Peserta AJL37 Ini Akhirnya Diiktiraf! TokTi Pula Ramalkan.. – REMAJA

Berbeza dengan kategori Persembahan Terbaik yang sukar diramal pemenangnya memandangkan terlalu banyak persembahan di AJL37 pada malam ini yang menyangkal ‘expectation’ penonton baik di stadium mahupun di rumah.

IKLAN

Rata-rata tidak dapat melupakan betapa ‘angelic’ persembahan Terus Hidup atau betapa di luar kotak idea Naim Daniel yang menyanyikan lagu Mainan secara tergantung serta terbalik.

Namun, rezeki nyata tersurat buat Shiha Zikir yang menyampaikan lagu Irama dengan gaya penuh futuristik dan energetik. Ia melayakkan beliau membawa pulang trofi dan wang tunai RM12,000.

IKLAN

Persembahan 12 finalis di AJL37 diadili 10 juri profesional termasuklah Datuk Acis, Altimet, Noryn Aziz, Jari, Ad Samad, Khir Rahman, Azlan Abu Hassan, Damian Mikhail, LY manakala Datuk Mokhzani Ismail sebagai ketua juri.

Buat julung kalinya, dua orang pengacara wanita digandingkan di pentS AJL tanpa kelibat mana-mana pengacara lelaki. Ternyata, Sherry Alhadad dan Jihan Muse berjaya menghiburkan penonton biarpun program siaran langsung itu terpaksa dilanjutkan sehingga hampir empat jam lamanya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI