8 Perkara Yang Korang Kena Buat Dengan BFF Sebelum Kahwin

329

Guys, sebelum menamatkan zaman bujang ada beberapa perkara yang korang perlu lakukan bersama BFF.

Iye la, selepas ni dia akan lebih banyak masa dengan pasangannya dan mungkin saja korang tidak lagi selalu dapat melakukan aktiviti-aktiviti menarik bersama.
Tidaklah kami katakan hubungan persahabatan tu menjadi renggang. Tapi, mungkin tak sebebas dulu kan?

So, sebelum melepaskan BFF ke pangkuan orang lain, apa kata nikmati masa sepuas-puasnya dengan melakukan perkara-perkara seperti berikut:

1. Travel

Mesti banyak plan percutian korang yang tak dapat ditunaikan lagi kan? So, inilah masanya untuk pergi melancong bersama-sama ke lokasi impian yang pernah dirancang.

2. Lawat kolej/sekolah lama

Tempat pertama kali korang berjumpa dengan BFF biasanya di tempat belajar. Tak salah rasanya kalau nak mengimbau semula detik manis korang bersama. Mesti banyak momen-momen yang tak dapat korang lupakan kan?

3. Masa untuk buang semua barangan pemberian ex bf/gf

Kalau nak bakar, bakar je la. Hiks! Tak guna nak simpan kenangan lama kan. Kalau tak kuat nak buat, ajak kawan korang turut serta dalam acara ‘penghapusan’ ni. Hehe..

4. Aktiviti lasak

Bungee jumping or scuba diving. Why not? Buat perkara yang korang belum pernah buat walaupun untuk sekali seumur hidup.

5. Spa & shopping therapy

Kalau dapat buat body massage dan mani-pedi di spa dengan kawan-kawan mesti best kan? Lepas habis treatment, kita shoppingggg. Aktiviti ini confirm boleh buat korang hilang stres.

6. Kelas zumba

Dah nak kahwin mesti nak jaga badan kan? Nanti tak muat pulak baju pengantin. Apa kata beberapa bulan sebelum majlis kahwin, ajak la kawan-kawan teman masuk kelas zumba. Barulah syok ada geng.

7. Photoshoot 

Tak salah kalau sesekali nak feeling-feeling model bergambar cantik-cantik depan kamera. Buat photoshoot ramai-ramai mesti best kan?

8. Bachelorette party!

Macam tak biasa pula tengok kawan-kawan celebrate bakal pengantin kan. So, apa lagi let’s do this!

CER KOMEN SIKIT