Gincu bibir merupakan alat solekan yang paling penting bagi wanita. Walaupun tidak mengenakan secalit mekap,warna gincu bibir pilihan sudah cukup untuk menaikkan seri wajah.

Jika kita lihat di pasaran hari ini, terdapat banyak warna gincu yang berbeza-beza mengikut cita rasa wanita. Sebut sahaja korang suka warna apa? Semua ada.

Biasanya, warna gincu yang dipilih berdasarkan kepada personaliti si pemakai itu sendiri. Cara terbaik untuk korang kenal seseorang wanita adalah dengan melihat tata gaya dan pilihan warna yang dibuat.

Jadi, berikut merupakan beberapa warna gincu bibir pilihan berdasarkan personaliti diri.

1. Merah terang

Kalau korang memilih warna merah terang untuk pilihan gincu bibir, ini bermaksud korang seorang yang berkeyakinan tinggi dan gemarkan perhatian.

IKLAN

2. Wine

Warna berry gelap atau wine yang elegan ini maksudnya korang seorang yang menggoda. Tak hairan la kalau siapa yang pilih warna ni akan nampak seperti si penggoda!

3. Hot pink

IKLAN

Seperti warna-warna yang lain, korang dilihat sebagai seorang yang berani dan penuh semangat selain daripada suka kan cabaran dalam kehidupan.

4. Nude

Warna ni merupakan favourite buat rata-rata anak gadis yang suka dengan gaya minimalis. Nude adalah warna natural yang menonjolkan tahap kesabaran korang. Semuanya bergantung kepada bagaimana korang mengawal kehidupan seharian.

IKLAN

5. Merah cerah

Tidak mudah untuk mendekati personaliti si gincu merah cerah ni sebab korang seorang yang tidak suka kepada perhatian. Bagi yang mahu mendekati, mereka perlu lebih bekerja keras kerana sikap ketegasan yang ada dalam diri korang.

6. Baby pink

Warna ini sesuai buat wanita yang bersikap keanak-anakan. Korang seorang yang sering menceriakan suasana dengan personaliti manja dan baik hati.

So gaiss, korang yang mana satu?