Kecoh seketika keadaan di butik Victoria’s Secret yang terletak di kompleks membeli-belah IMAGO, Kota Kinabalu Sabah lewat petang tadi.

Semuanya gara-gara tawaran diskaun yang diadakan di kesemua cawangan jenama tersebut seluruh negara. Penulis memerhatikan kepada keadaan di cawangan lain seperti di Sunway Pyramid, Pavilion dan The Curve. Hhm, semua nampak stabil dan terkawal. Pengunjung masih berkelakuan hemah dan menghormati pelanggan lain.

Jadi, apa yang membuatkan situasi butik di IMAGO tersebut menjadi kecoh?

Kata pelanggan, Victoria Secret telah menawarkan harga produk haruman body mist dan losyen pada harga RM29 saja berbanding harga asal RM79. Ada juga produk lain yang dijual pada harga lebih murah, namun tidak sehangat sambutan terhadap dua produk tersebut.

Gila tak nak, diskaun lebih 60 peratus tu! Tapi, seharusnya pelanggan tak perlulah nak ‘menggila’ juga sehinggakan promoter melaporkan salah satu pintu kaca di butik tersebut tercabut akibat tolakan dan asakan kuat dari luar kedai.

IKLAN

Tak percaya? Cuba KLIK KANAN pada posting bawah.

Hhm, Malaysians, Malaysians. Malulah kalau orang tengok, macam kemaruk diskaun sangat kita ni.

Situasi kecoh seperti ini bukanlah kejadian pertama seumpamanya di Malaysia. Jom lihat semula 4 lagi momen apabila situasi seakan sama berlaku di stor berlainan.

IKLAN

* * * * *

Switch, MyTown Cheras

Stor Switch tidak menyangka sambutan terhadap jualan murah mereka mendapat sambutan yang teramat memberansangkan, sehingga pelanggan sanggup beratur seawal tengah malam lagi di luar bangunan untuk mendapatkan model iPhone, MacBook dan aksesori iPhone murah.

IKLAN

 

* * * * *

adidas Originals KLCC

Keadaan butik adidas di KLCC juga berdepan keadaan yang sama apabila netizen sanggup beratur dan berkhemah hanya untuk mendapatkan koleksi sneakers edisi terhad berharga RM1150. Keadaan bertambah tegang apabila seorang lelaki bertumbuk dengan pelanggan lain kerana kes potong barisan.