25 Minyak Wangi Lelaki Yang Best, Boleh La Beli Untuk BF Korang

288

Kadang-kadang perempuan tak tahu nak beli hadiah apa untuk pasangan mereka. Jadi kami cadangkan minyak wangi antara yang paling mudah untuk memikat hati lelaki.

Berikut merupakan senarai jenis-jenis minyak wangi yang dikongsi oleh Januar Haikal di laman twiternya.

Mungkin lepas ni korang dah ada idea nak beli kan si dia perfume yang mana kan.

1. Calvin Klein ONE or Calvin Klein Be

100 ML RM190

 

Paling basic dan klasik tapi baunya paling sedap didunia. Boleh digunakan oleh lelaki atau perempuan, tapi CK One lebih kuat dan CK Be berbau sedikit powdery.

Ketahanan: 3 bintang
Harga: 2 bintang

2. Boss Bottled #6 Hugo Boss

100 ML RM290

2

Campuran Fern, Bergamot, Pineapple dan diblend sekali denga Juniper dan Geranium. Bau perfume ini memang tiptop!

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

3. Versace Eau Fraiche

100 ML RM250

Antara minyak wangi yang paling fresh di dunia. Campuran Lemon, Bergamot dan Sage. Eau Fraiche adalah antara pilihan yang tepat sekiranya korang nak pilih perfume terbaik.

Ketahanan: 3 bintang
Harga: 3 bintang

4. Mont Blanc Legend

100 ML RM350

Dah 4 kali repeat beli dan masih menggunakan perfume yang sama sebab baunya best gila. Campuran Bergamot, Rose, Sandalwood dan oak moss.

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 4 bintang

5. Chanel Allure Homme Edition Blanche

100 ML RM550

Kalau korang ada duit lebih sikit, boleh cuba perfume ini. highly recommended bagi yang suka bauan Citrus dan Fresh.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 5 bintang

6. Givenchy Gentlemen Only Casual Chic

100 ML RM400

Kalau korang peminat bauan campuran Tonic of Cardamom, ginger dan birch, sila beli.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 3 bintang

7. Jo Malone Lime Basil and Mandarin atau English Pear and Freesia

100 ML RM550

First time nak beli tapi tak tahu nak beli apa, ini adalah antara pilihan yang korang boleh cari. Cuma baunya tidak tahan lama sebab ia adalah cologne.

Ketahanan: 2 bintang
Harga: 5 bintang

8. Versace Eros atau Eros Flame

100 ML RM450

Perfume ini antara yang berbau kuat. Orang Arab paling suka sebab bau dia padu dan tahan lama.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 4 bintang

9. Acqua Di Gio Giorgio Armani

100 ML RM350

Bau perfume ni pun best gila. Tak rugi kalau korang beli.

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

10. Sauvage Dior

100 ML RM650

Pernah menang Fragrance Of The Year, jadi tak perlu nak pertikaikan bau perfume ini. Ni dinasihatkan kalau bonus dah keluar baru beli okay? Sebab harganya agak mahal. Hiks!

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 5 bintang

11. Tom Ford Velvet Orchid

50 ML RM1000

11

Kalau ada kawan korang yang pakai perfume ni, confirm financial dia sangat stabil dan memiliki taste yang terlalu tinggi. Tengok saja harganya berapa. Hehe!

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 5 bintang

12. Carolina Herrrera Chic

100 ML RM300

Kalau korang terjumpa perfume ni dimana-mana, maka beli la terus tanpa berfikir panjang sebab perfume ni dah tak ada lagi. Bau citrus, orange dan lemon yang terlalu sedap. Sangat recommended untuk dicuba.

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

13. Sean John Unforgivable

100 ML RM190

Antara perfume mampu milik yang baunya sangat best.

Ketahanan: 2 bintang
Harga: 2 bintang

14. Bleu Of Chanel

100 ML RM550

The must have in list. Bau paling mewah untuk lelaki tampil maskulin. Harganya pun boleh tahan ya.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 5 bintang

15. Prada Infusion D’Iris Cedre

100 ML RM380

Nak bau mahal dan rasa lain sikit dari orang lain, boleh cuba Prada. Campuran Mandarin Orange dan Citrus.

Ketahanan: 3 bintang
Harga: 3 bintang

16. Gaultier 2 By JPG

100 ML RM350

Perfume ini juga sudah tidak ada lagi, tapi kalau korang nampak, terus saja beli okay? Bau sedikit sarsi dan rootbeer tapi best gila.

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

17. DKNY Be Delicious For Men

100 ML RM250

Ketahanan: 2 bintang
Harga: 2 bintang

18. Moschino Forever atau Moschino Sailing

100 ML RM300

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

19. White Musk For Men Body Shop

100 ML RM120

Tak ada bajet yang besar? Boleh cuba yang ini.

Ketahanan: 3 bintang
Harga: 1 bintang

20. Davidoff Cool Water

100 ML RM250

Baunya tidak tahan lama tapi mendapat good review dari The Fragrance Foundation dan best selling.

Ketahanan: 2 bintang
Harga: 2 bintang

21. A Men Ultra Zest Thierry Mugler

100 ML RM1000

Ya, harganya memang mahal tapi bauan orange, citrus dan lemon menjadikan perfume ini sangat berbaloi untuk dibeli jika mampu.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 4 bintang

22. Carolina Herrera 212 VIP Men

100 ML RM300

Bau yang sangat kuat dan menarik. Dari jauh dah bau. Hiks!

Ketahanan: 4 bintang
Harga: 3 bintang

23. Clinique Happy For Men

100 ML RM190

Antara perfume yang sedap baunya, serta harga mampu milik. Kalau korang pakai confirm Happy sebab memang wangi. Hehe!

Ketahanan: 3 bintang
Harga: 2 bintang

24. Alien By Thierry Mugler

50 ML RM850

Perfume nib au dia pelik sikit, macam sarsaparilla dan vanilla juga sedikit manis. Bau dia memang lain dari yang lain.

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 5 bintang

25. Tom Ford Mandarino Di Amalfi

50 ML RM1300

Harga dia, mak ai! Boleh cakap baunya sangat exquisite, subtle, so expensive dan otherworldly. Kalau nak bagi sebagai hadiah, hm fikir banyak kali la. Haha!

Ketahanan: 5 bintang
Harga: 9 bintang

Walau bagaimanapun, ini adalah list yang disenaraikan mengikut pilihan Januar Haikal sendiri. Korang mungkin mempunyai taste yang berbeza. Tapi sekiranya ada yang blur dan masih tak tahu nak pilih perfume mana yang best, korang boleh refer je pada senarai ni okay?

Sumber: Januar Haikal