Home Hiburan Disangka Teman Sebilik, Rupa-Rupanya Pelajar Ini Tinggal Dengan Hantu

Disangka Teman Sebilik, Rupa-Rupanya Pelajar Ini Tinggal Dengan Hantu

Kalau cerita tentang pengalaman masa study dulu memang macam-macam kisah seramlah yang keluar. Lagi-lagi bila tinggal di kediaman kolej. Nak kata tak percaya tak boleh juga, sebab bukan seorang yang cerita, ramai juga pelajar lain yang melalui situasi yang sama.

Begitu juga dengan kisah yang dikongsi di laman sesawang kisahseram.com, kejadian ini berlaku di Universiti Utara Malaysia (UUM) yang terletak di Sintok, Kedah. Sama ada benar atau tidak, ia tidak dapat dipastikan kerana kisah ini diceritakan sendiri oleh seorang cikgu matrikulasi.

 

Disangka Teman Sebilik, Rupa-Rupanya Pelajar Ini Tinggal Dengan Hantu

Gambar hiasan

Cerita ini berlaku di sebuah kolej perempuan dan menurut si pengadu, terdapat seorang pelajar yang tinggal berdua dengan teman sebiliknya. Kehidupan mereka seperti biasa sahaja seperti pelajar-pelajar yang lain tanpa ada sebarang syak wasangka dan juga benda pelik yang berlaku. Segala-galanya normal sehinggalah pada suatu hari apabila pelajar tersebut balik ke bilik.

IKLAN

Semasa pelajar ini mahu tidur, dia meminta tolong teman sebiliknya untuk menutup suis lampu kerana dia tidak boleh tidur dalam keadaan yang terang. Dengan selamba, teman sebiliknya itu menjulurkan tangannya yang panjang macam hantu dalam filem Nang Nak dan terus menekan suis lampu. Pelajar tersebut terus berlari keluar dari bilik.

 

Disangka Teman Sebilik, Rupa-Rupanya Pelajar Ini Tinggal Dengan Hantu

Gambar hiasan

IKLAN

Apabila dia menceritakan kisah ini kepada teman-teman yang lain, tanpa membuang masa mereka bergegas ke biliknya dan didapati bahawa dia rupa-rupanya hanya tinggal seorang diri tanpa teman sebilik kerana katil dan almari di sebelahnya kosong!

Masih lagi tidak berpuas hati dan mahu mencari jawapan sebenar, pelajar tersebut telah berjumpa dengan seorang staff di pejabat kolej dan dia diberitahu bahawa tiada nama yang disebutkannya tinggal di dalam bilik tersebut, malah ia memang tidak pernah wujud.

 

Disangka Teman Sebilik, Rupa-Rupanya Pelajar Ini Tinggal Dengan Hantu

IKLAN

Gambar hiasan

Rupa-rupanya sudah satu semester pelajar itu tinggal dengan makhluk halus atau jin yang menyamar sebagai teman sebiliknya.

Selepas daripada insiden itu, tenaga pengajar di sana sempat berpesan bila balik ke bilik, periksa terlebih dahulu teman sebilik mereka sama ada dia manusia atau hantu.

Wah, kes berat ni. Menangis juga la kami kalau tahu rupa-rupanya selama ni orang yang dianggap kawan tu rupa-rupanya makhluk jadian.

Eeee.. seram!