Sebuah lagi filem Korea berjaya menembusi pasaran Malaysia, Extreme Job yang tampil dengan genre aksi komedi bersama barisan pelakon hebat, Ryu Seung-Ryong, Lee Hanee, Jin Seon-Kyu, Lee Dong-Hwi dan Gong Myung.

Filem yang mengisahkan tentang pasukan polis yang diketuai oleh Kapten Go (Ryu Seung-Ryong) sering dipandang rendah kerana selalu gagal dalam operasi dan kini dalam misi berisiko untuk menangkap ketua kumpulan pengedar dadah, Mubae.

Demi membuktikan bahawa mereka masih merupakan anggota polis yang baik, lima sekawan ini membuat penyamaran dengan mengusahakan sebuah restoran ayam goreng di hadapan marakas keldai dadah tersebut.

Situasi bertukar gamat bila restoran ayam goreng mereka mendapat sambutan yang luar biasa daripada pelanggan.

So, mereka pun dalam dilema nak utamakan pelanggan atau kejar penjenayah?

IKLAN

Gelak satu panggung

Dari mula filem ini ditayangkan, penonton nampaknya sangat terhibur dengan adegan-adegan lucu yang diselitkan dalam setiap babak. Kehadiran Detektif Ma (Jin Seun-Kyu) sebagai ‘bidan terjun’ untuk menggoreng ayam membuatkan satu panggung tergelak dengan telatahnya yang menghiburkan.

Sedikit sebanyak korang akan rasa terliur nak makan ayam goreng Korean yang memang popular di negara kita ni. So, kalau rasa-rasa lapar sebelum menonton, baik pergi makan dulu. Hiks!

Korang bayangkan, hanya kerana ayam goreng satu panggung boleh tergelak sakan.

IKLAN

Bukan mudah untuk menghasilkan filem detektif yang sarat dengan babak-babak lucu, namun Extreme Job dilihat berjaya membuatkan penonton tak kering gusi dari awal hingga ke akhir tayangan.

Antara kerjaya & keluarga

Konflik yang dihadapi oleh Kapten Go apabila juniornya terlebih dahulu mendapat kenaikan pangkat dan dia merasakan bahawa dirinya tidak cukup baik walaupun sudah berkhidmat lama dalam pasukan polis.

Tambahan pula bila pasukan dibawah seliaannya sering dipandang rendah oleh pegawai atasan. Disebabkan itu mereka sedaya upaya ingin menumpaskan keldai dadah, Mubae dalam operasi penyamaran.

IKLAN

Selain itu, ada juga babak-babak touching yang korang akan rasa bila menonton filem ini. Bagaimana seorang ayah yang sibuk dengan kerjayanya sehingga tidak mempunyai masa bersama anak perempuan dan isterinya.

Bukan hanya memaparkan komedi semata-mata, Extreme Job pastinya menjadi sebuah filem yang boleh menyentuh emosi korang, tak kiralah untuk tergelak atau bersedih. Hiks!

Mampukah pasukan Kapten Go membanteras kegiatan Mubae dan konco-konconya? Jangan lupa saksikan Extreme Job yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam Malaysia bermula 28 Mac ini.

Confirm korang akan tergelak sakan tengok usaha penyamaran pasukan polis ini. Hehe! Selamat menonton gaiss..