Penglibatan dua anak istimewa dalam satu drama spontan di Youtube ternyata memberi tuah kepada mereka.

Muhammad Asyiff Suhaimi, 17 tahun dan rakannya, Muhammad Ashrul Hakim Lukman, 21 tahun merupakan dua individu istimewa yang bekerjasama dengan Youtuber popular, Muhammad Syahmi Sazli, 24 tahun di mana tontonan di setiap video yang dilakonkan mereka mencecah jutaan view.

Menggunakan dialog spontan dengan dialek Kelantan, topik-topik yang dipaparkan pun sememangnya dekat dan orang ramai boleh relate dengan situasi tersebut.

Bagaimanapun, dalam penerimaan positif orang ramai terhadap dua anak muda istimewa itu tetap terselit komen negatif netizen apabila ada yang mendakwa Syahmi hanya menggunakan mereka berdua.

IKLAN

Susulan itu, memetik Sinar Harian, Syahmi memberikan penjelasan mengenai perkata tersebut.

“Niat saya ajak Asif berlakon bukan untuk diri saya tetapi saya mahu dia berinteraksi dengan masyarakat dan tidak lagi menyendiri.

IKLAN

“Sebelum bergiat aktif dalam dunia lakonan, Asif yang menghidap Autisme akan mengelak daripada bergaul dengan orang ramai,” katanya.

Untuk pengetahuan, Syahmi dan Asif adalah sepupu.

IKLAN

Dalam pada itu, Syahmi juga nyata terharu dengan sokongan netizen terhadap video-videonya bersama Asif dan juga Yoe.

“Syukur Alhamdulillah, terima kasih buat semua yang tak henti-henti support video ini hingga trending #1,” tulisnya di Youtube.

Sememangnya memang tak kering gusi bila melihatkan gelagat kedua-dua mereka dalam video tersebut. Apa-apapun, syabas kepada Syahmi dan team!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI