Kalau kamu alert dengan perkembangan isu semasa, pastinya isu pakaian kabin krew penerbangan terlintas di timeline laman media sosial kamu.

Sebenarnya ia bukanlah satu isu baru tetapi telah berkali-kali dibahaskan oleh ahli-ahli politik sesama mereka. Malah semalam isu ini telah sekali dibangkitkan oleh seorang ahli Parlimen di Dewan Rakyat yang menyatakan uniform yang dipakai oleh krew kabin Malaysia Airline terlalu ‘terdedah’ dibandingkan dengan penerbangan negara lain.

Dan menjawab respons tersebut Menteri Pengangkutan, Anthony Loke berkata dia tidak dapat memberi komen tentang perkara tersebut sama ada ia terlalu ‘terdedah’ atau tidak. Jika tidak berasa selesa harus mengalihkan pandangannya sahaja.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: 5 Fakta Penting Insurans Perjalanan Ketika Melancong Luar Negara 

IKLAN

Tambahnya lagi, syarikat penerbangan mempunyai hak dan kuasa untuk menentukan uniform kakitangan selagi ia tidak menghalang mereka melakukan tugas terutamanya bila berdepan dengan kes kecemasan serta sesuai dengan imej korporat.

IKLAN

Walau apa pun REMAJA hanya berharap yang terbaik buat MAS dan juga rakyat Malaysia secara amnya. Jom kita tengok 10 uniform tercantik syarikat penerbangan di seluruh dunia pilihan REMAJA!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI