5 Kelebihan Yang Orang Single Je Dapat Rasa

301

Tak semua orang bersedia atau mahu menjalani hubungan cinta. Kenapa nak paksa diri kalau rasa masih belum bersedia untuk memberi komitmen kepada hubungan romantis, betul tak?

Dan sebenarnya menjadi seorang yang single bukanlah perlu ada alasan walaupun sesetengan orang lebih selesa begini kerana perlu fokus kepada kerja, pelajaran dan juga perkara lain yang lebih penting.

Semua orang pernah menjadi single termasuklah mereka yang kini sudah berpasangan. Mungkin mereka juga akan merindui 5 perkara atau kelebihan menjadi seorang yang single seperti REMAJA kongsikan di bawah! 🙂

1. Ke Mana Sahaja Dengan Bebas

Boleh bayangkan reaksi pasangan selepas secara tiba-tiba memberitahunya kamu kini berada di Korea Selatan atau berada di kaki pergunungan Himalaya di Nepal? Semestinya dia akan ‘meletup’ dan kamu akan berada dalam masalah cukup besar. Berbeza dengan orang yang single mereka bebas daripada perkara ini. Nak ke mana sahaja, tak perlu fikir panjang. Book tiket, terus terbang!

2. Boleh Berkenalan Tanpa Had

Let’s face it, semua orang suka tengok seseorang yang cantik tidak kiralah lelaki atau perempuan. Dan tidak semua orang yang mempunyai pasangan boleh terima jika buah hatinya berkenalan dengan orang lain di laman media sosial ataupun di luar. Ia lebih parah jika pasangan itu seorang yang insecure dan cemburu buta!

ARTIKEL BERKAITAN: 5 Tempat Paluing Sesuai Untuk Korang Jumpa Jodoh

3. Lebih Berdikari

Pernah tak korang alami masa yang cukup menyukarkan selepas putus cinta hinggakan dalam tempoh seminggu pertama kamu rasa tak berdaya dan lemah? Cinta merupakan satu ‘kuasa’ yang boleh menjadi sumber kekuatan dan juga kemusnahan. Bila sudah lama berpasangan segala perkara dilakukan bersama dan kadangkala terpaksa bergantung antara satu sama lain. Jadi bila single, kamu akan lebih berdikari.

4. Masa Dengan Rakan-Rakan

Ini perkara yang sudah jadi lumrah. Bila bercinta hubungan kamu dengan rakan-rakan lain sedikit sebanyak akan berubah. Kamu akan lebih banyak luangkan masa bersama pasangan. Dan lama-kelamaan mungkin kamu pun sudah tidak mempunyai masa untuk berjumpa dengan kawan-kawan. Bagi orang single ini bukan satu isu langsung.

5. Punya Kebebasan Total

Bayangkan korang boleh lakukan apa sahaja yang kamu ingin tanpa ada ‘suara’ komplen atau melarang di belakang. Pernah tak kamu dengar keluhan daripada rakan-rakan yang pasangan mereka sangat clingy dan needy? Sebagai seorang yang single kamu tidak terikat dengan mana-mana peraturan yang ditetapkan oleh pasangan. Nak lepak sampai Subuh pun siapa nak peduli. Hiks!

CER KOMEN SIKIT