11 Moisturizer Terbaik Untuk Kulit Kering

3516

Dah jadi lumrah seorang perempuan bila mana mereka akan menggunakan pelbagai inisiatif untuk mendapatkan kulit yang licin, daripada pencuci muka sampai la mengamalkan supplement untuk kulit wajah.

Namun begitu, moisturizer juga memainkan peranan penting untuk kulit wajah. Mencuci muka akan menurunkan nilai pH pada kulit dan disebabkan itu, korang perlu mencari moisturizer yang sesuai untuk mengembalikan protein keratin pada kulit wajah.

Lebih-lebih lagi bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering, korang kena pandai pilih produk moisturizer yang sesuai dan berikut merupakan beberapa produk yang boleh korang dapatkan.

1. Himalaya Nourishing Skin Cream

2. Bio-Essence Aqua Moisturizing Gel

3. The Body Shop Moisturizer Cream

4. Cetaphil Daily Advance Ultra Hydrating Lotion

5. Innisfree Green Tea Moisture Cream

6. Kiehl’s Blue Herbal Moisturizer

7. L’Oreal Revitalift

8. Laneige Active Water Moisturizer

9. Nivea White Repair Pore Minimizer Day Cream

10. Olay Imported Day Cream

11. Safi Beauty Cream

Tak dinafikan nak cari produk yang sesuai untuk kulit kita ni bukannya mudah. Tapi bila dah ada yang suggest macam ni, sikit sebanyak dapat membantu korang untuk  try and error. Mana tahu berkesan kan?

Sumber: Product Review